Tehotná žena jazdila na aute, ktorému takmer odpadlo koleso, policajti jej po zastavení pomohli


Foto: Tehotná žena jazdila na aute, ktorému takmer odpadlo koleso, policajti jej po zastavení pomohli Foto: Polícia

V nedeľu 13. mája 2018 bol počas dopravnej špičky v teréne spolu s policajtmi aj krajský riaditeľ Policajného zboru v Žiline Aurel Gonščák. Počas toho, ako monitoroval komplikovanú dopravnú situáciu na severnej diaľnici D1 a zároveň prácu dopravných policajtov, si všimol vozidlo Volkswagen Tiguan, ktorého predné koleso nebolo na prvý pohľad v poriadku.

Ľavé predné koleso silno vibrovalo a vyzeralo, ako by šlo odpadnúť. Krajský riaditeľ za týmto autom okamžite vyslal policajtov, aby ho zastavili. Policajti auto odstavili na ceste z Ivachnovej pred Ružomberkom.

„Koleso držalo na posledných dvoch skrutkách, ktoré už vypadávali. Policajti na ceste našli ďalšie odpadnuté skrutky, pomocou zdviháka koleso osadili a upevnili skrutky, navyše vodičke odporučili najbližší servis. Za volantom sedela žena v 7. mesiaci tehotenstva a ďalšie tri spolujazdkyne. K tragédii nechýbalo veľa, vďaka všímavosti krajského šéfa a pohotovej reakcii policajtov sa našťastie nič nestalo,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Vodička, ktorej policajti pomohli, neskôr zaslala poďakovanie

„Včera 13.5.2018 na ceste z Ivachnovej pred Ružomberkom mi pomohli dvaja policajti, mali ŠPZ ZA, ich mená Ján Hytl a Peter Hanzel. Videli, že mám uvoľnené predné koleso, zastavili ma, poučili, pomohli koleso dať do stavu, aby som mohla isť do Ružomberku do servisu. Mali profesionálny a veľmi ľudský prístup. Ja by som si s tým sama neporadila,“ napísala tehotná vodička.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia