Obyvatelia Soliniek sa po rokoch dočkali výstavby chýbajúceho chodníka na Obvodovej ulici


Foto: Obyvatelia Soliniek sa po rokoch dočkali výstavby chýbajúceho chodníka na Obvodovej ulici

Obyvatelia sídliska Solinky nás včera 16. mája upozornili, že na ulici Obvodová sa konečne začala výstavba sľubovaného chodníka. Ten vedie smerom od obchodného centra MAX k zastávke MHD Limbová.

Doterajší prechod po tomto úseku bol neľahký, najmä počas zimy a daždivého počasia. Chodci si totiž museli zvoliť, či pôjdu po ceste a nechajú sa ohroziť rýchlo jazdiacimi autami, alebo zvolia chôdzu po blatistom chodníku a zašpinia sa.

Na chýbajúci chodník na sídlisku Solinky upozorňovalo už v minulosti viacero ľudí, medzi nimi aj niektorí mestskí poslanci. Ulica Obvodová je frekventovaná z hľadiska automobilovej dopravy ale aj pohybu chodcov. Ľudia v minulosti využívali na presun pozemky predajne spoločnosti Final-CD a DAZA. Jedna zo spoločností si však svoj pozemok po nejakom čase oplotila a tak chodci začali využívať trávnatú plochu povedľa vozovky.

Predpokladané náklady na výstavbu chodníka sú 17 500 eur. Mesto plánovalo začať s výstavbou ešte v rokoch 2016 či 2017, avšak, k prebiehajúcemu stavebnému konaniu boli podané námietky. Celý proces sa naťahoval až do novembra minulého roka, kedy bolo konečne vydané stavebné povolenie

Stavba bude umiestnená na pozemkoch, ktoré má už vo vlastníctve Mesto Žilina. V rámci výstavby chýbajúceho chodníka, ktorý prepojí obchodné centrum MAX so zastávkou MHD, bude z bezpečnostných dôvodov osadené aj zábradlie. Šírka chodníka bude v rozmedzí 1,5 až 2,0 metra a jeho povrch bude tvoriť zámková dlažba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu