Pri príležitosti Staromestských slávností 2018 v Žiline vznikla špeciálna pečiatka s logom


Foto: Pri príležitosti Staromestských slávností 2018 v Žiline vznikla špeciálna pečiatka s logom Foto: profigrafik.sk

Pred časom na tlačovej konferencii deklaroval žilinský primátor Igor Choma snahu spraviť nadchádzajúci ročník Staromestských slávnosti v Žiline naozaj slávnostne, čoho dôkazom je aj doteraz zverejnený program. V ňom nechýbajú napríklad Žilinou milované stálice ako Horkýže Slíže či Billy Barman a Para.

Tohtoročné slávnosti, v poradí už dvadsiate štvrté, sa však budú môcť pýšiť novinkou v podobe špeciálnej pečate. Logo Staromestských slávnosti v Žiline, resp. ich aktuálneho ročníka, bolo totiž prevedené do formy pečiatky. Tú bude mesto využívať na propagovanie podujatia aj na obálkach niektorých tlačovín.

Dočkajú sa aj zberatelia pečiatok, obslúžili ich turistická informačná kancelária


Zisťovali sme aj to, či pečiatka bude mať oficiálny nádych alebo ide len o vizuálny doplnok. „Pečiatka sa využíva na promo akcie Staromestských slávností 2018, používa sa na niektoré obálky odosielané z mestského úradu - podľa toho, o akú zásielku ide. Je to čisto len propagačná záležitosť,“ spresnila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Motív pečiatky môžete vidieť napríklad na plagátoch a iných materiáloch, ktoré súvisia s akciou. Keďže existujú aj zberatelia, ktorí zbierajú pečiatky, zaujímalo nás to, ako sa bude možné k nej dostať. Mesto nemá problém s rozdávaním takéhoto suveníru a pamiatky. „Samozrejme je taká možnosť, v prípade záujmu sa môžu obrátiť na TIK v Žiline, kde budú mať pečiatku k dispozícii,“ vysvetlila Zigová.

Nápad ozvláštniť podujatie jednoduchou, no účinnou formou, pochádza zo zahraničia. „S nápadom prišiel viceprimátor Patrik Groma, ktorý videl priestor v jednoduchej propagácii podujatia. Inšpiroval sa dobrými príkladmi nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia, kde sa takáto jednoduchá a lacná forma propagácie podujatí využíva,“ uzavrela hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu