Už dnes sa na parkovisku pri HM TESCO v Žiline uskutoční akcia s názvom Tuning Nie Je Zločin


Foto: Už dnes sa na parkovisku pri HM TESCO v Žiline uskutoční akcia s názvom Tuning Nie Je Zločin
Galéria: 20 fotiek

V dnešný podvečer 11. mája po dlhej dobe opäť zaplnia parkovisko pred hypermarketom TESCO v Žiline upravné tuningové autá, konať sa tam totiž bude ďalší zo zrazov, ktoré nesú názov Tuning Nie Je Zločin. Stretnutie majiteľov tuningových áut, ich priaznivcov a nadšencov sa začína 21:00 hod.

Akcia každoročne budí veľký záujem a láka množstvo ľudí, na druhej strane však takisto vzbudí aj záujem Polície Slovenskej republiky. Automobiloví nadšenci sa stretnú, zoznámia a porozprávajú sa, mnohí si vymenia názory a vzájomne si pomôžu nadobudnutými skúsenosťami.

Ako už v minulosti potvrdil organizátor, hlavnou myšlienkou je stráviť večer na “čerstvom dyme” a byť s partiou skvelých ľudí. Potvrdili to aj niektoré z uplynulých ročníkov, ktoré prebehli bez väčších komplikácií.

Myšlienku “Tuning nie je zločin” zdieľajú nadšenci po celom Slovensku

Na parkovisku sa minulý rok zišlo takmer 1000 ľudí, ktorí prišli na viac ako 400 autách. Počas stretnutia síce pískali aj horeli pneumatiky, k vandalizmu či ničeniu majetku alebo verejnoprospešných zariadení však nedošlo. 

„Nie sme žiadny grázli alebo trosky znudené životom - máme svoju záľubu v autách a nesúhlasíme s tým že sme tŕňom v oku Slovenskej polície,” uviedol organizátor ešte minulý rok.


Akcia má jasné pravidlá, ktoré by mal každý dodržiavať:

  • Neohrozujte majetok a zdravie iných
  • Neprovokujte príslušníkov
  • Nerobte zbytočný bordel
  • Zabavte sa!

Stále platí zákon a vyhláška o cestnej premávke

Rozpory medzi políciou a tuningovými nadšencami budú trvať zrejme neustále, polícia musí dbať na dodržiavanie zákona a predpisov a ak sa na vozidle nachádza niečo, čo nie je schválené na prevádzku na cestách, muži zákona sú povinní zasiahnuť.

Aj keď sa v niektorých prípadoch jedná len o vizuálny doplnok, ktorý nijako neovplyvňuje prevádzku samotného vozidla, akékoľvek neschválené úpravy budú vždy v rozpore s vyhláškou. Iní nadšenci dbajú viac na výkon ako vzhľad a tu už môže dôjsť k odchylkám od skutočne zapísaných hodnôt v technickom preukaze. 

Napriek tomu, že pri podobných akciách je takmer istotou dohľad polície, v uplynulých ročníkoch sa potvrdilo, že je na čo pozerať aj bez toho, aby bolo nutné porušovať zákon. Viac informácií o udalosti nájdete na: https://www.facebook.com/events/1990796927905237/

Pozrite si fotografie z minuloročného stretnutia





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu