Na Obchodnej akadémii Veľká okružná sa konal 2. ročník zberu papiera, žiaci vyzbierali až 2,3 tony


Foto: Na Obchodnej akadémii Veľká okružná sa konal 2. ročník zberu papiera, žiaci vyzbierali až 2,3 tony
Galéria: 6 fotiek

Koncom roka 2017 sa konal na Obchodnej akadémii Veľká okružná v Žiline druhý ročník akcie s názvom „Zber papiera alebo separovaným zberom k zlepšeniu podmienok“. Akcia prebiehala pod záštitou Žiackej školskej rady a zožala mimoriadny úspech. Na škole sa počas nej vyzbierali takmer 2 a pol tony papiera.

„Naša škola, a obzvlášť jej žiaci, sa snažia byť veľmi ekologicky založení, pretože si všetci uvedomujeme, aké je dôležité starať sa o našu prírodu. Tento rok oslávi Obchodná akadémia svoje 80. výročie, a s tým ako škola naberá na veku a každým rokom sa mení, tak aj my - žiaci sa ju snažíme každým rokom meniť k lepšiemu. Od 11.1.2018 sme zaviedli dokonca triedený odpad a nejaký čas predtým sa konal druhý ročník zberu papiera,“ informoval Matej Bartek, podpredseda Žiackej školskej rady.

Prvý ročník tejto akcie bol natoľko úspešný, že zaujal dokonca aj tvorcov zábavno-vzdelávacej šou Milujem Slovensko, kde sa o škole hovorilo. Do zberu sa zapojili takmer všetky triedy na škole a spoločne sa im tak podarilo vyzbierať až 2 364,35 kilogramov papiera.

„Za vyzbieraný papier sme získali 791 roliek toaletného papiera, ktoré sa potom prerozdelili medzi triedy.  Tým sme na jednej strane pomohli prírode a súčasne si tak aj zlepšili podmienky na škole,“ uviedol Matej Bartek.


Tak ako minulý rok, aj teraz získala víťazný titul opäť trieda III. A. Tá za pomoci svojho triedneho profesora pána Konárika vyzbierala až viac ako 1 tonu papiera. Okrem najväčšieho množstva toaletného papiera však žiaci získali od školy aj gurmánsky zážitok v podobe pizze.

„Touto cestou chceme poďakovať vedeniu školy, ktoré poskytlo priestory na uskutočnenie tejto akcie. Poďakovanie patrí aj organizátorom zberu a tiež všetkým študentom, ktorí sa do zberu zapojili a pomáhali pri jeho organizácii. Tento školský rok bol o 350 kg úspešnejší oproti tomu predchádzajúcemu a všetci dúfame, že v budúcom sa nám podarí prelomiť hranicu 3 000 kg,“ uzavrel Matej Bartek zo Žiackej školskej rady OAVOZA.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu