V Lietavskej Lúčke narazil vodič s motorkou do vlaku, zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol


Foto:  V Lietavskej Lúčke narazil vodič s motorkou do vlaku, zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol
Galéria: 5 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Dnes doobeda došlo na železničnej trati pri Lietavskej Lúčke ku kolízii vodiča na motocykli s idúcim vlakom. Z dôvodu nehody vznikli na trase dopravné obmedzenia, pri nešťastnej udalosti zasahoval aj letecký vrtuľník.

Ihneď po nehode poskytli prítomní svedkovia mužovi laickú prvú pomoc, následne si ho prevzala do starostlivosti posádka Rýchlej lekárskej pomoci. O súčinnosť boli z dôvodu rozsiahlych poranení hrudníka, hlavy a dolnej končatiny požiadaní aj leteckí záchranári.

„V stredu 9. mája po 11.00 hodine došlo na železničnom priecestí v katastri obce Lietavská Lúčka, okres Žilina k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 31 ročný vodič (z okresu Žilina) viedol motocykel Suzuki AN 650 po ceste tretej triedy v smere od obce Lietavská Svinná-Babkov, okres Žilina,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík. 

Muž s motorkou vrazil do vlaku, zrážke nedokázal zabrániť ani rušňovodič. Toho na mieste podrobila polícia dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 4-tisíc eur. V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Galéria: 5 fotiek


„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin s motocyklom narazil do prechádzajúceho osobného vlaku, ktorý viedol 24 ročný rušňovodič v smere od Žiliny na Rajec. Pri dopravnej nehode utrpel motocyklista ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, po prevoze do nemocnice podľahol,“ spresnil Moravčík.

Muža previezli leteckí záchranári do Univerzitnej nemocnice v Martine, už počas letu ho napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. Žiaľ, ani toto nepomohlo a muž bol po prílete do nemocnice v kritickom stave, zraneniam nakoniec podľahol.

Ďalšie okolnosti a príčiny tragickej dopravnej nehody v Lietavskej Lúčke, pri ktorej sa zrazil motorkár s vlakom, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina