Obyvatelia Hájika chcú zjednosmernenie dopravy na Petzvalovej ulici, mesto zatiaľ s realizáciou čaká


Foto: Obyvatelia Hájika chcú zjednosmernenie dopravy na Petzvalovej ulici, mesto zatiaľ s realizáciou čaká
Galéria: 3 fotky

Obyvateľov Hájika už dlhšie trápi komplikovaná dopravná situácia na Petzvalovej ulici. Prejazd po ceste komplikuje parkovanie áut po oboch stranách ulice, a to predovšetkým v jej úzkych častiach. Plynulý prejazd áut v oboch smeroch zároveň je tak nemožný. 

Obyvatelia Hájika podali návrh na zjednosmernenie dopravy aj poslancom MČ

Občania Hájika podali návrh poslancom mestskej časti, ktorý sa ním zaoberali na zasadnutí Výboru MČ 4. apríla. Keďže autá parkujú po oboch stranách cesty, v úzkych častiach ulice ostáva autám na prejazd len jeden voľný pruh.  

„Keď sa stretnú dve autá v tomto úseku v protismere, tak jedno musí cúvať, aby druhé mohlo prejsť. Viacnásobnú požiadavku sme ako poslanci postúpili MÚ, aby oslovil kompetentných ODI, odborníci v doprave aby riešili uvedenú situáciu,“ uviedol Ľuboš Plešinger, poslanec MČ Hájik.  


Mesto zatiaľ nebude realizovať zmenu dopravy, čaká na kompletné stanoviská 

Už začiatkom marca sa na mieste stretli zástupcovia Okresného dopravného inšpektorátu, Mestskej polície v Žiline a tiež zástupcovia odboru dopravy. Prvé pracovné stretnutie tak majú za sebou. Mesto však zatiaľ neplánuje zmenu dopravy na Petzvalovej ulici realizovať.

„Na základe diskusie všetkých zúčastnených strán dospeli prítomní k záveru, že v prvom rade je potrebné vyzistiť názory občanov Ul. Petzvalova prostredníctvom poslancov mestského zastupiteľstva za príslušný volebný obvod, a na základe týchto zistených záverov sa následne podrobnejšie rozanalyzuje problém na úrovni poslancov príslušného volebného okrsku, mestskej polície, štátnej polície, občanov a dopravného projektanta,“ informovala Barbora Zigová, hovorkyňa mesta Žilina.

Poslanci návrh postúpili konkrétnym orgánom. Dopravný inšpektorát mesta Žilina zatiaľ k situácii nevydal žiadne stanovisko.  




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu