Žilina behala s celým svetom za dobrú vec, virtuálne auto dobehlo posledného na 32. kilometri


Foto: Žilina behala s celým svetom za dobrú vec, virtuálne auto dobehlo posledného na 32. kilometri Foto: Ambasádor žilinských pretekov Juraj Vitko. Zdroj: Mesto Žilina

Bežci po celom svete sa včera 6. mája 2018 postavili na štartovaciu čiaru a vyrazili na trať pretekov Wings for Life World Run. Ich cieľ bol jasný, nielenže si zabehli, ale aj podporili tých, ktorí bežať sami nemôžu. Bežecko-charitatívne podujatie si po prvýkrát na vlastných nohách vyskúšali aj bežci v Žiline.

Na štart sa postavilo 23 bežcov a 14 bežkýň. Súťažili na trati, ktorá smerovala zo Zámockého parku Budatínskeho hradu, po nábreží Váhu a späť, pričom jeden okruh meral 5,2 km. Namiesto cieľovej čiary bežali účastníci pred virtuálnym stíhacím autom prostredníctvom aplikácie v mobilných telefónoch.

Zdroj: Mesto Žilina

Začiatok behu bol presne o 13.00 hod. Virtuálne stíhacie auto vyrazilo 30 minút po štarte, rozbiehalo sa rýchlosťou 15 km/h a postupne zrýchľovalo, až kým nedobehlo posledného bežca na trati.

Ambasádorom bol maratónec Juraj Vitko

„Stopercentný výťažok všetkých príspevkov a štartovných poplatkov ide priamo na projekty zaoberajúce sa výskumom miechy. Žilinským podujatím sme prispeli sumou takmer 500 eur a touto cestou by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí sa do tejto unikátnej akcie zapojili,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.


Ambasádorom v Žiline bol bývalý reprezentant SR v maratóne Juraj Vitko, ktorého dostihlo auto po viac ako 23 km, čím skončil na celkovom štvrtom mieste.

Podujatie Wings for Life World Run vzniklo v roku 2014 a do piateho ročníka sa mesto Žilina ako organizátor spolu s Považským múzeom zapojili po prvýkrát, v metropole severného Slovenska mali preteky svoju premiéru.

Víťazi premiérového ročníka Wings for Life v Žiline. Zdroj: Mesto Žilina

Výsledky troch najlepších mužov a žien

Muži:
1.    Roman Chromek – 31,16km
2.    Samuel Balcár – 28,10km
3.    Boris Peško – 26,60km

Ženy:
1.    Ivona Hodasová – 15,34km
2.    Miroslava Gáborová – 14,51km
3.    Vierka Bysterská + Lucia Ďuranová – 14,30km

Organizátori: Mesto Žilina, Považské múzeum v Žiline
Ďakujeme partnerom: Zelmix, Plzeňský Prazdroj, Žilinak, Radničné noviny, rádio Frontinus, TV Severka, Telka v meste, Žilina24


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina