AKTUÁLNE: V MŠK Žilina končí po piatich rokoch Adrián Guľa, nahradí ho Jaroslav Kentoš


Foto: AKTUÁLNE: V MŠK Žilina končí po piatich rokoch Adrián Guľa, nahradí ho Jaroslav Kentoš Foto: mskzilina.sk

Doterajší tréner MŠK Žilina Adrián Guľa odchádza z futbalového klubu pod Dubňom a stane sa novým koučom slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov. V Žiline ho nahradí na poste hlavného trénera Jaroslav Kentoš z B-tímu. Po piatich rokoch opúšťa Guľa Žilinu, do ktorej prišiel v roku 2013 z AS Trenčín.

Spolu so 42-ročným hlavným trénerom končí v kabíne žltozelených aj doterajší asistent Marián Zimen. Prednedávnom opustil slovenskú dvadsaťjednotku Pavel Hapal aj s asistentom Otom Brunegrafom, preto hľadal Slovenský futbalový zväz (SFZ) náhradu.

Pri hľadaní vhodného adepta pomáhal zväzu Karol Belaník, ktorý okrem pôsobenia v MŠK Žiline zastáva aj pozíciu viceprezidenta SFZ. Ten zároveň uviedol, že na filozofiu klubu táto zmena nebude mať vplyv. Jaroslav Kentoš viedol doteraz B-tím, v žilinskom klube aktuálne finišuje tretiu sezónu.

„Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) poveril prezidenta SFZ Jána Kováčika a mňa ako viceprezidenta SFZ k osloveniu Adriána Guľu, ktorý bol jediným kandidátom a pre SFZ bol hlavnou prioritou. Iniciatíva preto vyšla zo zväzu, následne rokoval prezident zväzu s pánom Antošíkom, a keď sa spoločne dohodli, mohlo sa začať rokovanie so samotným trénerom,” uviedol pre klubový web športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

O príchode Adriána Guľu do Slovenskej futbalovej reprezentácie U21 informoval zväz na dnešnej tlačovej konferencii, kde bol zároveň tréner predstavený. Žilinský extréner sa chce pokúsiť o zvládnutie baráže.


„Prirodzený vývoj je nastvený jasne, chlapci majú ambíciu urobiť všetko pre to, aby sme sa dostali do baráže. Ich ambíciu príjmam a urobíme všetko pre úspech v baráži. Na to potrebujeme zvládnuť ostatné zápasy, jednoznačným cieľom bude postúpiť,“ odpovedal na tlačovej konferencii Guľa.

Jaroslav Kentoš prišiel do MŠK Žilina pred troma rokmi z Podbrezovej, klub podľa vyjadrení už dlhšie komunikoval záujem o to, aby sa práve on stal novým trénerom A-tímu pri prípadnom odchode Adriána Guľu. Rezervný tím funguje ako spojený projekt s kategóriou U19.

„Už pri jeho angažovaní z Podbrezovej sme si zadefinovali, že tréner Kentoš systémovo vníma filozofiu nášho klubu. Tri roky pracoval v projekte, jeho rukami prešlo veľa mladých hráčov a zároveň bol v úzkej spolupráci s realizačným tímom Aďa Guľu. Z tohto pohľadu je kontinuita jasná a daná. S trénerom Kentošom sme sa už vtedy dohodli, že pri odchode Adriána bude trénerom „A”-tímu práve on. Počas jeho trojročnej práce v projekte ukázal progres a zároveň nasal naše myšlienky. Nehľadali sme preto trénera z vonka, ktorý by zmenil našu koncepciu.“ dodal Belaník pre mskzilina.sk

Miernym paradoxom je, že stoličku po Kentošovi v projekte “B”+U19 zaujme opäť Guľa, avšak Norbert, teda brat odchádzajúceho trénera. Ten v aktuálnej sezóne zastáva post hlavného trénera mládežníckeho družstva U17.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: mskzilina.sk