Mesto Žilina odpredalo aj druhú primátorsku limuzínu značky Mercedes z roku 2004 za 3-tisíc eur


Foto: Mesto Žilina odpredalo aj druhú primátorsku limuzínu značky Mercedes z roku 2004 za 3-tisíc eur Foto: ilustračné

Po tom, ako pred viac ako rokom odpredalo mesto Žilina bývalú prezidentskú limuzínu značky Mercedes model S s notoricky známou poznávacou značkou ZA-001CC, prišiel rad aj na druhé vozidlo rovnakej značky.

Obidve slúžili všetkým trom doterajším primátorom Žiliny a potrebám ich úradov, v súčasnosti však už mesto využíva limuzínu Audi A8L, ktorej nákup sprevádzal mediálny ohlas a nahradila práve spomínaný Mercedes najvyššej triedy.

Pred niekoľkými dňami došlo k podpisu zmluvy na odpredaj Mercedesu triedy E, teda nižšej, tentokrát s poznávacou značkou ZA-002CC a rokom výroby 2004. Aj za ten má už mesto náhradu, a to v podobe 190-koňovej Škody Superb. Nový majiteľ zaplatil za bývalú mestskú limuzínu rovných 3-tisíc eur.

V cene bol započítaný aj beznín v objeme 80 litrov a hodnote 105,60 eur. V minulosti sa špekulovalo, že by staršie vozidlá, o ktoré už Radnica mesta Žilina nemá záujem, mohli slúžiť potrebám niektorej z inšitúcii, ktoré sú mestu podriadené. V prípade týchto vozidiel však prevážili vysoké náklady na servisovanie a tak sa ich mesto rozhodlo odpredať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu