Policajti v pondelok naháňali cez Žilinu 31-ročného švajčiarskeho vodiča, ten im odmietal zastaviť


Foto: Policajti v pondelok naháňali cez Žilinu 31-ročného švajčiarskeho vodiča, ten im odmietal zastaviť
Galéria: 6 fotiek

V pondelok 30. apríla podvečer prijalo operačné stredisko KR PZ v Žiline oznámenie, že po ceste I/18 jazdí v smere od Ružomberka na Žilinu osobné motorové vozidlo Škoda Superb, čiernej farby so švajčiarskym evidenčným číslom, ktorého vodič má svojou jazdou ohrozovať ostatných účastníkov cestnej premávky.

Operačné stredisko okamžite uvedenú informáciu odovzdalo všetkým dostupným policajným hliadkam. Dopravná policajná hliadka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline spozorovala uvedené vozidlo v Žiline na ulici Košická, na svetelnej križovatke pri celulózke.

Vodič tam stál na červenej na semafore, v aute sa nachádzal sám. Policajti sa ihneď pri vozidle pristavili a vyzvali ho, aby ich nasledoval na najbližšiu odstavnú plochu. Keď na semafore naskočila zelená, vodič vozidla Škoda Superb začal unikať policajnej hliadke a na opakované výzvy na zastavenie nereagoval.

Vysokou rýchlosťou prešiel cez križovatku Košická na červenú a nebezpečnou jazdou po ulici Nemocničná a Mostná pokračoval ďalej až na Rondel. Dopravná policajná hliadka ho neustále prenasledovala so zapnutými sirénami aj majákmi, pričom požiadala o pomoc ďalšie dostupné policajné hliadky.


„Vodič Škody svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou stále ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a z Rondla odbočil na miestnu časť Žilina-Závodie a následne na ulicu Priemyselná. Na opakované výzvy aj ďalšej policajnej hliadky na zastavenie stále nereagoval a smeroval po ulici Kvačalova na sídlisko Hájik, kde bol zablokovaný privolanými policajnými hliadkami. Po zastavení boli proti vodičovi použité donucovacie prostriedky za účelom zabránenia jeho úteku a vodič tiež nerešpektoval opakované výzvy na vystúpenie z vozidla,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom, preto bol u neho nariadený aj odber biologického materiálu za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou.

„Po vykonanom preverovaní bolo zistené, že ide o 31-ročného Richarda (zo Švajčiarskej konfederácie). Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. Po vykonaní potrebných úkonov bol muž prepustený. 31-ročný vodič je podozrivý zo spáchania viacerých priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ uzavrel Moravčík.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu