Pre milovníkov turistiky sa vo Veľkom Rovnom chystá turistický pochod s názvom Krajom Drotárie


Foto: Pre milovníkov turistiky sa vo Veľkom Rovnom chystá turistický pochod s názvom Krajom Drotárie Foto: ilustračná

Klub Turistiky Vysoká nad Kysucou a Drevopal Veľké Rovné pozývajú všetkých milovníkov turistiky na 19. ročník medzinárodného turistického pochodu s názvom Krajom Drotárie. Podujatie sa uskutoční už v sobotu 12. mája 2018.

Štartovné je pre všetkých účastníkov 2,50 a pre deti do 15 rokov 1 euro. V cene je zahrnuté občerstvenie na trase aj v cieli, ale aj diplom a pamätná magnetka.

Pre záujemcov sú k dispozícii 3 trasy s rôznou dĺžkou, a to 10 km, 14 km a 18 km. Môžete si tak vybrať podľa náročnosti to, čo je pre vás najvhodnejšie. Cieľ aj štart všetkých trás je Veľké Rovné, Ivor - Popper pub.

10-kilometrová trasa pôjde cez Veľké Rovné, Ivor – Dolinky – (Zarúbaná Kýčera 884, rozhľadňa) –  Dolinky – Kravárska – Bielovci – Semeteš, U Cipára (občerstvenie)  – vlastné značenie Veľké Rovné, Ivor.

14-kilometrovú pôjde rovnako ako trasa na 10 km až po Semeteš, U Cipára (občerstvenie) – potom po červenej Solíkovci – Vrchrieka – po žltej V. Rovné, Ivor.


Najdlhšia trasa, ktorá má dĺžku 18 km pôjde ako trasa na 14 km až po rázcestie červenej a žltej Vrchrieka. Potom po červenej značke Luby 911 (rozhľadňa) – Záblatie, kaplnka a po zelenej Kocinovci – Ráztoky - Veľké Rovné, Ivor.

Na podujatí nebude chýbať ani hudba a dobrá zábava. Pripravený je aj sprievodný program pre všetkých účastníkov.


Miesto: Veľké Rovné, Ivor - Popper Pub
Dátum: 27.04.2018 - 11:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Obec Veľké Rovné