Neznámy páchateľ vošiel na pozemok rodinného domu v Bánovej a podpálil dodávku, škoda je 15.000 eur


Foto: Neznámy páchateľ vošiel na pozemok rodinného domu v Bánovej a podpálil dodávku, škoda je 15.000 eur

V stredu 25. apríla vošiel krátko pred pol štvrtou hodinou ráno neznámy páchateľ na pozemok rodinného domu v mestskej časti Žilina - Bánová a spôsobil požiar zaparkovaného motorového vozidla Ford Transit.

Poškodením vozidla vznikla majiteľovi predbežná škoda vo výške až 15.000 €. Prípadom sa už zaoberá žilinská polícia. Za posledný mesiac ide o piaty požiar auta v Žiline, pričom od začiatku roka 2018 evidujeme už viac ako 10 podobných požiarov.

„V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-západ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom jeho objasnenia,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Páchateľovi v prípade jeho zistenia a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu