iDay na Žilinskej univerzite v Žiline ponúkol študentom nové možnosti


Foto: iDay na Žilinskej univerzite v Žiline ponúkol študentom nové možnosti Foto: Žilinská univerzita v Žiline

Podujatie iDay na Žilinskej univerzite v Žiline bolo organizované Katedrou multimédií a informačno-komunikačných technológií pod záštitou Elektrotechnickej fakulty dňa 19. apríla 2018 v priestoroch univerzity. Témy prednášok boli naozaj atraktívne, takže záujem študentov najmä študijného odboru telekomunikácie na seba nenechal dlho čakať.

Akcia  bola zameraná na priblíženie profilu, portfólia a aktivít významných firiem študentom, pričom dôraz kládli aj na možnosti ich uplatnenia sa po skončení štúdia.

Prednášky firiem na podujatí boli orientované napríklad na nové výzvy v elektronike pre automobilový a informačný priemysel, inteligentné monitorovacie systémy, agilné metódy riadenia vývoja softvéru, nové spôsoby distribúcie audiovizuálnych signálov, či aplikácie informačných a multimediálnych technológií vo svete virtuálnej reality.


Absolventi oboru majú rozsiahle možnosti uplatnenia

Aj na základe diskusie k jednotlivým prednáškam sa ukázalo, že možností zamestnania absolventov odboru telekomunikácie v oblastiach návrhu, merania a hodnotenia kvality komunikačných sietí, návrhu a riadenia multimediálnych technológií, vnorených elektronických systémov najmä v automobilovom priemysle, vývoja softvérových aplikácií pre inteligentné monitorovacie systémy a aplikácie webových stránok so smerovaním k internetu vecí je veľmi veľa a priestor pre uplatnenie absolventov a spoluprácu  katedry s praxou významne narastá.

„Veríme, že táto forma prepojenia praxe s vysokoškolským vzdelávaním bude viesť k vytvoreniu novej pridanej hodnoty na prospech obidvoch strán - univerzity aj firiem,“ povedal prof. Ing. Róbert Hudec, PhD., vedúci Katedry multimédií a informačno-komunikačných technológií.

Katedra multimédií a informačno-komunikačných technológií je vďačná všetkým zúčastneným prednášajúcim z firiem a študentom Žilinskej univerzity za aktívnu účasť a teší sa na budúci ročník. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinská univerzita v Žiline