AKTUÁLNE: Pri Kysuckom Novom Meste došlo k čelnej zrážke dvoch áut, zasahuje vrtuľník


Foto: AKTUÁLNE: Pri Kysuckom Novom Meste došlo k čelnej zrážke dvoch áut, zasahuje vrtuľník

Dnes 20. apríla došlo krátko pred 11:00 hod. k vážnej dopravnej nehode v časti Kysucké Nové Mesto - Budatínska Lehota. Na ceste I/11 došlo k čelnej zrážke dvoch osobných vozidiel.

O nehode ako prvé informovalo Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline, ktoré zároveň na miesto vyslalo 2 posádky hasičov, jednu zo Žiliny a jednu z Kysuckého Nového Mesta. 

Pri nehode malo dôjsť k zraneniam účastníkov a preto zasahuje aj záchranársky vrtuľník zo Žiliny.

„Pred Kysuckým Novým Mesto od Čadce v smere na Žilinu na ceste 1/11 sa stala vážna DN, úsek je momentálne neprejazdný z dôvodu, že na ceste zasahujú vozidlá IZS,“ informuje operačné stredisko KR PZ V Žiline.


Osobná doprava bude presmerovaná cez Kysucké Nové Mesto,  očakávajú sa kolóny!

Aktualizácia 18:00 hod.

Na mieste nehody sa nachádzalo viacero zranených osôb. Posádka leteckých záchranárov zo Žiliny bola privolaná na pomoc k zranenému 12-ročnému chlapcovi z Čiech. Ten utrpel najvážnejšie poranenia. 

Pilot záchranárskeho vrtuľníka pristál približne 250 metrov od miesta nehody. Lekár leteckých záchranárov si prevzal chlapca do svojej starostlivosti. Chlapec utrpel poranenie hlavy, hrudníka, panvy a bolo u neho podozrenie na vnútorné poranenie brucha.

Po primárnom ošetrení a podaní potrebnej liečby bol prevezený k vrtuľníku, preložený na palubu a v stabilizovanom stave letecky prevezený na Kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin.

Ostatní zranení účastníci ostali v starostlivosti privolaných pozemných záchranárov a následne, niektorí z nich, boli prevezení do nemocnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu