Na Hlinách 7 sa objavili podozrivé granule v zvyškoch potravy, môže ísť o otravu pre psov


Foto: Na Hlinách 7 sa objavili podozrivé granule v zvyškoch potravy, môže ísť o otravu pre psov Foto: Granule v zvyškoch potravy na žilinskom sídlisku Hliny 7. Zdroj: čitateľka

Vo februári sme vás informovali o tom, že na žilinskom sídlisku Vlčince niekto rozmiestnil pravdepodobne jed na potkany spolu so zvyškami potravy. Takýmto spôsobom chcel pravdepodobne potrestať majiteľov psov za to, že niektorí z nich po svojich domácich miláčikoch neodpratávajú exkrementy. V minulosti sa takisto objavila nemrznúca zmes.

Po prípadoch v okolí Martinskej, Varšavskej a Gemerskej na Vlčincoch sa podobne podozrivé rozsypané granule objavili aj na sídlisku Hliny 7. Upozornila na ne čitateľka, ktorá si ich všimla. Granule boli vložené vo zväzku trávy.

„Na Hlinách 7 som dnes videla rozhádzané otravy, zrejme určené psom. Bolo tam toho viac, najskôr som videla akoby zviazaný zväzok trávy a v tom cca 15 červených granúl. To som zahodila,“ uviedla čitateľka Ivana, ktorá zbadala granule pri venčení svojho psíka.

Otrávený psík má často vnútorné problémy

Ďalšie neznáme látky sa jej nepodarilo zozbierať pre ich konzistenciu. „Sú tam však aj časti akoby pomletého mäsa, je ťažké posúdiť, či to môže byť otrava. To sa mi pozbierať nedalo, lebo som to pri pokuse chytiť len rozmazala po tráve. Každopádne je zvláštne takého rozmiestnenie “mäsa” a nejakých granúl po tráve,“ dodala Ivana, ktorá poslala aj fotografiu.


Podobné osoby so psychopatickým správaním, ktoré rozmiesňujú otravy pre psi a paušálne tak trestajú najmä zvieratá, ktoré vplyvom otravy trpia, často používajú jed na potkany Ratimor, ktorého predaj od začiatku marca Európska únia sprísnila. Napriek tomu takýto jed spôsobuje vnútorné krvácanie, ktoré si však na prvý pohľad majiteľ nemusí vôbec všimnúť.

„Toxické látky narušujú vnútorný systém organizmu, poškodzuje orgány a krv nie je schopná zrážanlivosti. Silné vnútorné krvácanie majiteľ často ani nespozoruje, pretože prejavy nie sú viditeľné. Dochádza však k hromadeniu krvi do telových dutín, ako je hrudník a brucho,“ uvádza špecializovaný portál psisvet.sk

Ak spozorujete osobu pri podozrivom konaní, napríklad kladení otráv do trávnika a na miesta ku stromom, neváhajte kontaktovať príslušníkov Mestskej polície v Žiline na telefónnom čísle 158.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu