Žilina pobeží s celým svetom za dobrú vec, výťažok z Wings for Life ide na výskum poranenia miechy


Foto: Žilina pobeží s celým svetom za dobrú vec, výťažok z Wings for Life ide na výskum poranenia miechy

V prvú májovú nedeľu opäť celý svet pobeží v rámci charitatívneho podujatia Wings for Life World Run. Cieľom je podporiť výskum poranenia miechy, štartovné v plnej výške putuje práve na tento účel. Počas prvých troch ročníkov sa podarilo zabehnúť viac ko 2.8 milióna kilometrov a vyzbierať 13.8 milióna eur.

Na Slovensku sa bude Wings for Life World Run bežať okrem Žiliny aj v Bratislave a vo Vysokých Tatrách. Beh je špecifický v tom, že sa nebeží za vzdialenou cieľovou čiarou, naopak, cieľová čiara postupne dobieha bežcov. Pol hodiny po tom, čo odštartuje beh, pohyblivá cieľová čiara, Catcher Car, vyráža a začína dobiehať bežcov, až kým nedobehne posledného na trati.

Wings for Life World Run princíp súťaženia s virtuálnym Catcher Car

Aktuálny rekord je 92,14 kilometrov, drží ho Švéd Aron Anderson, ktorý ho zabehol v Dubaji. V roku 2017 bežalo 155 288 bežcov, tento rok sa očakáva ešte vyšší počet. Catcher Car sa nachádza na dvanástich oficiálnych tratiach, na ďalších poslúži bežcom mobilná aplikácia. Po jej stiahnutí vás bude naháňať virtuálne Catcher Car, tak ako všetkých bežcov na celom svete.


Každý jeden cent ide na výskum poranení miechy

Keď si súčasťou behu Wings for Life World Run, vieš, že tvoj beh má zmysel. 100% všetkých príspevkov ide na výskum poranení miechy - projekty a klinické výskumy v rôznych krajinách na celom svete. Nezisková organizácia Wings for Life Spinal Cord Research Foundation je hnacím motorom a Red Bull zastrešuje všetky administratívne poplatky spojené s podujatím.

Každý cent z vybraného štartovného ide na dobročinný účel, medzi ambasádorov na Slovensku patria napríklad Ivan Jakeš, Matej “Sajfa” Cifra, Jana Dukátová či Adam Žampa. V Žiline začína Wings for Life World Run v Budatínskom parku o 13:00 hod.


Miesto: Budatínsky park
Dátum: 06.05.2018 - 13:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu