Futbalisti MŠK Žilina navštívili pacientov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline


Foto: Futbalisti MŠK Žilina navštívili pacientov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline
Galéria: 3 fotky
Foto: FNsP Žilina

Futbalisti MŠK Žilina navštívili detské oddelenie a oddelenie detskej ortopédie žilinskej nemocnice. Malí i väčší pacienti sa naživo stretli so známymi hviezdami najvyššej slovenskej futbalovej ligy, ako Viktor Pečovský, Michal Škvarka či Ivan Diaz, ktorí prišli spolu s ostatnými hráčmi podporiť deti hospitalizované s rôznymi zraneniami či ochoreniami.

„Mnoho z hráčov MŠK pozná naše oddelenie veľmi dobre, keďže sa staráme aj o športovcov a riešime mnohé ich zdravotné problémy. Športový traumatizmus je súčasťou ortopédie a pomáhame i v zložitejších prípadoch, ktoré si vyžadujú náročnejšie operácie, aby sa mohli športovci, a to nielen futbalisti, ale tiež basketbalisti, atléti, kulturisti a mnohí iní zo všetkých športových odvetví, opäť postaviť na ihrisko či na štart a venovať sa tomu, čo ich napĺňa,“ uviedol primár detskej ortopédie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Juraj Popluhár.

Futbalisti spríjemnili popoludnie hospitalizovaným pacientom

Podľa jeho slov riešia lekári v prípade mládežníckych športovcov predovšetkým svalové zranenia. „Ide tiež o zranenia kolena, ramena či roztrhnuté šľachy alebo zlomeniny. Preto som rád, že futbalisti prišli podporiť deti, ktoré si aktuálne podobnými problémami prechádzajú. Verím, že ich to motivovalo a priviedlo na iné myšlienky,“ dodal J. Popluhár.


Galéria: 3 fotky

„Sme veľmi radi, že sme spríjemnili popoludnie deťom, ktoré nemôžu tráviť čas vonku, no musia nútene oddychovať v nemocnici. Veríme, že sme im aj našou prítomnosťou urýchlili dobu liečenia a čo najskôr budú môcť byť doma pri svojich rodinách. Pre nás to bolo znova poučné, pretože zdravie je to najdôležitejšie a bez neho sa nezaobídeme ani v detstve pred domom, ani v dospelosti na ligovom trávniku,“ skonštatoval po pondelkovej návšteve žilinskej nemocnice kapitán šošonov Michal Škvarka.

MŠK Žilina nadviazalo spoluprácu s nemocnicou už v minulosti. V roku 2016 prispel klub pediatrickému oddeleniu na nákup nového EKG prístroja, ktorý dodnes detskí lekári používajú na diagnostiku zápalových ochorení a porúch rytmu srdca na jednotke intenzívnej starostlivosti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina