Policajti v Žiline dnes darovali krv na pokračovaní akcie „Policajná kvapka krvi“


Foto: Policajti v Žiline dnes darovali krv na pokračovaní akcie „Policajná kvapka krvi“ Foto: KR PZ Žilina

V stredu 11. apríla 2018 od 08.00 hodiny prebiehala na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline dobrovoľná akcia pod názvom „Policajná kvapka krvi“.  Záštitu nad ušľachtilou akciou prevzal riaditeľ krajského riaditeľstva plk. PhDr. Aurel Gonščák, ktorý ju aj inicioval.

V uplynulých troch rokoch zorganizovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline už šesť akcií „Policajná kvapka krvi“ v máji a v novembri 2015, v apríli a v novembri 2016, v apríli a septembri 2017. Celkovo sa na nich zúčastnilo 348 dobrovoľných darcov krvi, ktorí darovali takmer 148.000 - stoštyridsaťosemtisíc mililitrov krvi.

Cieľom akcie je neustále podporovať darovanie krvi, tohto nenahraditeľného orgánu, a tak naďalej rozširovať rady dobrovoľných darcov krvi aj na krajskom riaditeľstve. O dobrovoľné darovanie krvi prejavilo záujem celkovo 50 dobrovoľných darcov krvi. Okrem policajtov darovali krv občianski zamestnanci aj z Centra podpory Žilina. Celkovo bolo darovaných takmer 21.000 (dvadsaťjedentisíc) mililitrov krvi.

Medzi dobrovoľnými darcami boli viacerí, ktorí sú viacnásobnými darcami krvi a držiteľmi Jánskeho plakety. Krv darovali aj prvodarcovia. Policajti aj takouto formou chceli naplniť poslanie polície „Pomáhať a chrániť“. Akcia nebola určite posledná a krajské riaditeľstvo bude aj v budúcnosti organizovať „Policajnú kvapku krvi“, a tak nezištne pomáhať tým, ktorí to bezprostredne potrebujú.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina