V pondelok večer nazerali neznámi muži v kapucniach na Hlinách do áut, dnes ráno jedno vykradli


Foto: V pondelok večer nazerali neznámi muži v kapucniach na Hlinách do áut, dnes ráno jedno vykradli
Galéria: 3 fotky

Včera 9. apríla sme vás upozornili na neznámych mužov, ktorí sa pohybovali po sídlisku Hliny 7 a nazerali do áut. Skupinka troch či štyroch osôb zahalených v kapucniach prechádza cez ulice a pravdepodobne zisťovala, či sa nenachádza v zaparkovaných autách niečo cenné.

Jednu takúto podozrivú osobu vyrušil pri nazeraní do áut obyvateľ sídliska. Počas venčenia psa spozoroval jej podozrivé správanie. Neznámy zahalený muž sa dal na útek, následne nasadol do osobného auta, ktoré z miesta okamžite odišlo. Hneď, ako sme túto informáciu dostali, sme zverejnili upozornenie.

Kradli za bieleho dňa

Páchatelia sa však pravdepodobne presunuli do inej časti sídliska. Dnes ráno bolo totiž vykradnuté osobné auto v časti sídliska Hliny 8. Neznámy páchateľ rozbil pravé predné okno a z priestorov auta odcudzil hnedú koženú príručnú tašku na doklady. Taška nebola viditeľne umiestnená, nachádzala sa pod prednou sedačkou.

Výška s pôsobenej škody zatiaľ nie je známa, prípadom sa však už zaoberá polícia. Krádež sa udiala na žilinskom sídlisku počas dňa v rozmedzi 10:10 a 10:20 hod., páchateľa neodradil ani fakt, že okno rozbil za bieleho dňa.


Podľa našich informácií sa majú po sídliskách Hliny a tiež Hájik pohybovať traja či štyria neznámi muži v kapucniach. Títo nazerajú do áut a následne pravdepodobne aj vykrádajú zaparkované autá. 

Pokiaľ si všimnete podozrivú aktivitu v okolí zaparkovaných áut, alebo vidíte, ako niekto nazerá cez okná do interiéru, neváhajte kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158. 

Žilinská polícia zaznamenala v poslednom čase enormný nárast krádeží vlámaním do motorových vozidiel a to na Hlinách aj na Hájiku.

V prípade, že nebude vaše volanie opodstatnené a nepôjde o zlodejov, nemusíte sa báť. Nehrozí vám žiadna sankcia. Ak polícia na mieste zadrží podozrivé osoby, preverí ich totožnosť. Včasným privolaním polície môžete nielen zabrániť odcudzeniu súkromného majetku ale predovšetkým prispejete k dolapeniu páchateľov, ktorí aktívne páchajú trestnú činnosť.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu