Leteckí záchranári zo Žiliny zasahovali pri dvoch pacientoch s diagnózou akútneho infarktu myokardu


Foto: Leteckí záchranári zo Žiliny zasahovali pri dvoch pacientoch s diagnózou akútneho infarktu myokardu Foto: Air Transport Europe

Žilinská posádka leteckých záchranárov zasahovala pri dvoch pacientoch s diagnózou akútneho infarktu myokardu. V prvom prípade bola požiadaná o letecký transport pre pacienta z nemocnice v Liptovskom Mikuláši na vyššie špecializované pracovisko - Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb v Banskej Bystrici.

Neskôr, v druhom prípade, prišla výzva o pomoc pre 88-ročného muža do obce Štiavnik v okrese Bytča. Muž doma náhle skolaboval a upadol do bezvedomia. Priamo na mieste ho musela resuscitovať rýchla zdravotná pomoc.

„Po vysadení lekára leteckých záchranárov k zranenému pomocou palubného navijaka pokračoval aj lekár v rozšírenej resuscitácií, ktorá bola úspešná. Záchranári ho následne previezli na futbalové ihrisko, kde bol preložený na palubu vrtuľníka a na umelej pľúcnej ventilácií bol v stabilizovanom stave letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice v Martine,“ informujú leteckí záchranári na svojom webe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Air Transport Europe