Šesťročného chlapca zavalil v lese strom, na pomoc priletel vrtuľník so záchranármi


Foto: Šesťročného chlapca zavalil v lese strom, na pomoc priletel vrtuľník so záchranármi Foto: ilustračné - lzs.ate.sk

Rušné ráno mali dnes leteckí záchranári zo Žiliny, ktorí pomáhali mladému chlapcovi po zavalení stromom. Incident sa stal v lese v obci Zázrivá v okrese Dolný Kubín. Krátko po ohlásení udalosti vyrazili na miesto záchranári a s vrtuľníkom pristáli na neďalekej lúke.

Pomoc leteckých záchranárov potreboval 6-ročný chlapec, ktorého v lesnom teréne v obci Zázrivá (okres Dolný Kubín) zavalil strom, následkom čoho utrpel poranenie hlavy a chrbtice a podozrenie na vnútrobrušné poranenie. Záchranársky vrtuľník pristál na lúke v blízkosti miesta udalosti,“ uviedli leteckí záchranári na svojom webe.

Po prílete si leteckí záchranári prevzali mladého muža od posádky rýchlej zdravotnej pomoci. Chlapca sa lekárom podarilo zastabilizovať a spolu s matkou ho previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine, kde sa podrobí ďalším vyšetreniam.

Lekár leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzal malého pacienta od RZP, poskytol mu ďalšie neodkladné zdravotné ošetrenie a po preložení na palubu ho leteckí záchranári v stabilizovanom stave v doprovode svojej matky previezli na Detské oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny do Univerzitnej nemocnice v Martine,“ dodali záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: lzs.ate.sk