Žilinskí colníci zaistili 169 falzifikátov Rubikových kociek, v blízkej dobe budú zlikvidované


Foto: Žilinskí colníci zaistili 169 falzifikátov Rubikových kociek, v blízkej dobe budú zlikvidované Foto: Finančná správa

Žilinskí colníci zaistili Rubikove kocky, ktoré vykazovali znaky falzifikátov. Obľúbené matematické hlavolamy sa vyskytli v obchodoch špecializovaných na hračky, ako aj v predajniach so zmiešaným tovarom.

„Žilinskí colníci sa pri svojich kontrolách zamerali, okrem iného, aj na kontrolu jedného času najpredávanejšieho tovaru pre milovníkov hlavolamov, ktoré sa dostali na trh v roku 1974. Navštívili viacero prevádzok, pričom zisťovali či spĺňajú podmienky originality,“ informovala mjr. Ing. Božena Chríbiková , hovorkyňa Colného úradu Žilina.

V štyroch obchodoch s hračkami a dvoch s rôznym sortimentom našli colníci celkovo 169 kusov Rubikových kociek. Všetky vykazovali znaky porušovania práv duševného vlastníctva. Išlo o 3 veľkosti kociek ponúkané na predaj konečnému spotrebiteľovi v prevádzkach Žilinského, Kysuckého aj Turčianskeho regiónu. 

„Majiteľ ochrannej známky potvrdil, že kocky sú falzifikátmi, a preto budú v najbližšej dobe zlikvidované. U falzifikátov sa často vyskytuje nevyhovujúce zloženie použitých materiálov a nižšia kvalita spracovania výrobku, čím môžu byť pre používateľov nebezpečné,“ uzavrela hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa