Počas veľkonočných sviatkov riešili mestskí policajti až 190 udalostí, úradoval alkohol a vandali


Foto: Počas veľkonočných sviatkov riešili mestskí policajti až 190 udalostí, úradoval alkohol a vandali
Galéria: 4 fotky
Foto: Mestská polícia Žilina

Mestská polícia mala počas veľkonočných sviatkov plné ruky práce. Riešila až 190 udalostí a priestupkov v rámci mesta Žilina. Najviac priestupkov a incidentov riešili hliadky v súvislosti s požívaním alkoholických nápojov mladistvými osobami do 18 rokov a tiež pitím alkoholu na verejnosti.

Policajti však pomáhali aj zraneným osobám a riešili tiež osoby pod vplyvom alkoholu spiace na verejnosti. Počas sviatkov sa, žiaľ, objavili v meste aj fyzické konflikty a ruvačky. Urgentný príjem v žilinskej nemocnici prijal vyše štyristo pacientov. Takmer polovica prípadov smerovala na úrazovku.

„V tejto súvislosti bola hliadkami poskytovaná v akútnych prípadoch predlekárska pomoc do príchodu RZP. Ostatné zistené priestupky boli znečisťovanie verejných priestranstiev, rušenie nočného pokoja, zábery verejných priestranstiev, priestupky psíčkarov, priestupky v zmysle zákona o ochrane nefajčiarov a poškodenie majetku alebo pokusy o jeho poškodenie,“ informuje Mestská polícia Žilina.


Mestskí policajti zaevidovali okrem toho aj stratené, často hodnotné veci, ako napríklad fotoaparát, mobily, peňaženky a iné. Všetky boli odovzdané majiteľom.

Počas Veľkej noci sa našli vodiči, ktorí si na parkoviskách zabudli uzamknúť svoje auto, prípadne na ňom nezatvorili okná. V priestoroch týchto áut boli dokonca viditeľne umiestnené hodnotné veci. Policajti preto vo všetkých prípadoch kontaktovali majiteľov, aby zabránili krádežiam.

Štátna polícia mala počas sviatkov taktiež plné ruky práce. Na cesty vyrazilo množstvo vodičov pod vplyvom alkoholu.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina