Žilinský kraj spustil dotačné programy, v troch oblastiach prerozdelí 322-tisíc eur


Foto: Žilinský kraj spustil dotačné programy, v troch oblastiach prerozdelí 322-tisíc eur Foto: ilustračné

Žilinský samosprávny kraj začal napĺňať schválené uznesenie Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja z dňa 19. marca 2018 a spustil výzvy na dotácie z rozpočtu župy. V troch oblastiach prerozdelí kraj takmer identickú sumu - 107 300 eur.

V prípade programu Aktívny človek = Aktívna spoločnosť ide o sumu vyššiu o sto eur, dôvodom je prerozdelenie celej čiastky medzi tri programy s ohľadom na minimálnu výšku dotácie, ktorá je zaokrúhlená na celé stovky eur.


Žiadatelia o dotácie sú povinní spolufinancovať podporovanú činnosť vo výške najmenej 20 % z výšky požadovanej dotácie, požiadať môžu o najmenej 500 eur a najviac 3 000 eur. Podporu môžu získať v jednej z troch výziev - okrem spomínaného programu Aktívny človek = Aktívna spoločnosť aj v programoch Kultúra a Regionálny rozvoj.

Podávať žiadosti je možné do konca apríla

Termíny na podanie úplnej žiadosti o poskytnutie dotácie sú do konca apríla, teda 30.4.2018. Na rovnakú podporovanú činnosť, teda ten istý projekt, úlohu či akciu je možné poskytnúť dotáciu len jednému žiadateľovi.

V prípade, ak budú žiadať dotáciu na rovnakú podporovanú činnosť viacerí žiadatelia, dotácia môže byť poskytnutá len jednému z nich, o ktorom rozhodne príslušná komisia pre pridelenie dotácie a/alebo predsedníčka ŽSK .


PROGRAM „AKTÍVNY ČLOVEK = AKTÍVNA SPOLOČNOSŤ“
Hlavným cieľom programu je podporiť rozvoj voľnočasových aktivít, vytvárať podmienky pre ich rozvoj, zastaviť pokles záujmu obyvateľov o šport a telesnú kultúru, podporiť rozvoj vrcholového, výkonnostného a mládežníckeho športu na celom území Žilinského kraja, podporovať spoluprácu pri organizovaní športových aktivít a zlepšiť stav športovísk, športovej infraštruktúry.

Bližšie informácie k tomuto programu: http://www.zilinskazupa.sk/files/vyzvy-2018/vyzva-c-1_2018-v-r-aktivny-clovek-=-aktivna-spolocnost.pdf

PROGRAM „KULTÚRA“
Hlavným cieľom programu je prispieť k tvorbe príťažlivých historických regiónov Žilinského kraja pre obyvateľov, turistov a návštevníkov. Rešpektovaním a rozvíjaním špecifických čŕt historických regiónov podporovať rast ich atraktívnosti.

Bližšie informácie k tomuto programu: http://www.zilinskazupa.sk/files/vyzvy-2018/vyzva-c-2_2018-v-r-kultura.pdf

PROGRAM „REGIONÁLNY ROZVOJ“
Vytvárať podmienky pre vyvážený rozvoj kraja a jeho prirodzených regiónov, podporovať činností v oblasti regionálneho rozvoja zamerané na využitie a rozvinutie existujúceho rozvojového potenciálu, zmenšovanie regionálnych rozdielov a zlepšenie kvality života obyvateľov kraja.

Bližšie informácie k tomuto programu: http://www.zilinskazupa.sk/files/vyzvy-2018/vyzva-c-3_2018-v-r-reg-rozvoj.pdf


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu