Po žilinských sídliskách sa opäť pohybujú zlodeji, pokúšajú sa vlámať do bytov


Foto: Po žilinských sídliskách sa opäť pohybujú zlodeji, pokúšajú sa vlámať do bytov Foto: ilustračné

V polovici decembra 2017 sme vás informovali o prípadoch, kedy boli v Žiline zaznamenané viaceré pokusy o vlámanie ale aj prípady samotného vlámania do bytov. Neznámi páchatelia vnikli do priestorov bytu, odkiaľ kradli cenné veci, peniaze či šperky. K vlámaniam malo dochádzať najviac na sídliskách Hliny a Solinky. V tom čase zverejnili správu aj žilinskí policajti na svojej Facebookovej stránke.

S príchodom nového roka sa na nejaký čas situácia upokojila. V posledných týždňoch však boli opäť zaregistrované ďalšie pokusy o vlámanie do bytov. Neznámi páchatelia sa skúšajú dostať do bytov na prvom alebo na poslednom poschodí bytoviek. Poschodia si nevyberajú náhodne, ale strategicky, aby mohli nepozorovane kradnúť a následne uniknúť. 

Posledný prípad vykradnutia bytu je zo sídliska Hliny, kde sa objavili páchatelia na ulici Lichardova.


Problémy so zlodejmi riešia aj v mestskej časti Bytčica, kde sa neznáme osoby pohybujú po dvoroch rodinných domov. Buďte ostražitejší a ak si všimnete podozrivé osoby, či už na susedovom pozemku alebo aj pri susednom byte, neváhajte kontaktovať políciu na čísle 158.

V prípade, že nebude vaše volanie opodstatnené a nepôjde o zlodejov, nemusíte sa báť. Nehrozí vám žiadna sankcia. Ak polícia na mieste zadrží podozrivé osoby, preverí ich totožnosť. Včasným privolaním polície môžete nielen zabrániť odcudzeniu súkromného majetku ale predovšetkým prispejete k dolapeniu páchateľov, ktorí aktívne páchajú trestnú činnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu