Kysučania, ktorí napadli vodiča po tesnom zaradení pri Brodne, budú vyšetrovaní vo väzbe


Foto: Kysučania, ktorí napadli vodiča po tesnom zaradení pri Brodne, budú vyšetrovaní vo väzbe

Žilinčan Peter sa v pondelok 26. marca 2018 pri Brodne tesne zaradil pred vozidlo, v ktorom sa viezol 51-ročný otec a 23-ročný syn z Kysuckého Nového Mesta. Manéver dvojicu v aute pravdepodobne vyprovokoval, pretože Petra začali dobiehať, starší z nich otvoril počas jazdy dvere a smerom na Petra spravil gesto pripomínajúce podrezanie.

O pár kilometrov ďalej, v časti Kysucké Nové Mesto - Oškerda, zastavili a vystúpili z vozidla. Najskôr verbálne, a potom aj fyzicky napadli vodiča pištoľou a kameňom do oblasti hlavy.


Oboch Kysučanov obvinila polícia zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. Prípad zachytila aj Generálna prokuratúra a ihneď kontaktovala Krajskú prokuratúru v Žiline. Na jej žiadosť boli prijaté opatrenia a bola vyvodená trestnoprávna zodpovednosť. Sudkyňa Okresného súdu v Žiline dnes krátko po 16:00 hod. rozhodla, že otec so synom poputujú do vyšetrovacej väzby.

Dôvodom bola práve obava, že by obaja muži mohli pokračovať v trestnej činnosti, najmä preto, že 51-ročný muž bol už v minulosti pre podobný skutok stíhaný.

Muži sú obvinení zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, právna kvalifikácia tohto skutku sa ale ešte môže zmeniť. Do konania bol totiž prizvaný znalec z odboru zdravotníctva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu