Policajti, hasiči a záchranári pomáhali žene, ktorá uviazla v šachte pri Brodne


Foto: Policajti, hasiči a záchranári pomáhali žene, ktorá uviazla v šachte pri Brodne
Galéria: 5 fotiek

Žilinská polícia prijala včera 26. marca 2018 telefonický hovor od ženy, ktorá bola podľa svojich slov uväznená v jame. Policajti ihneď vyrazili na miesto, no jej presnú polohu museli lokalizovať, v čom im pomohli okolití svedkovia. Ženu našli pri otvore zo šachty, zaseknutú medzi betónom a zeminou.

Udalosť sa stala v čase okolo 11:00 hod. v mestskej časti Žilina - Brodno, neďaleko penziónu Anita. Na miesto hneď privolali aj hasičov a záchrannú službu. „Bola v šoku a sťažovala sa na veľkú bolesť nohy. Do tejto nešťastnej situácie sa dostala tak, že pri prechádzaní cez poľnú cestu spadla do šachty hlbokej 3 až 4 metre, z ktorej ústil východ, v ktorom nakoniec uviazla,“ informuje polícia.

Policajti ženu dostali von, keď zeminu odhrnuli lopatou. Poskytli jej prvú pomoc a vodu. Nakoniec zabezpečili, aby nedošlo k zraneniu iných osôb až do príchodu kompetentného správcu, ktorý šachtu uzatvoril. Žena mala šťastie, že mala pri sebe mobilný telefón, inak by situácia mohla skončiť aj tragicky.

Po vytiahnutí zo šachty ju ošetrili záchranári. „Môžem potvrdiť zásah záchranárov v pondelok dopoludnia v Žiline. Posádka ošetrila ženu, ktorá utrpela úraz nohy a bola transportovaná do nemocničného zariadenia,“ uviedla Alena Krčová z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu