Policajná razia v obci Mojš: Zadržali muža z Ukrajiny, ktorý v opustenom dome vyrábal pervitín


Foto: Policajná razia v obci Mojš: Zadržali muža z Ukrajiny, ktorý v opustenom dome vyrábal pervitín
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Žilina

V stredu 21. marca 2018 nadránom vykonali kriminalisti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline spoločne s vyšetrovateľom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a pohotovostným policajným útvarom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline úspešnú akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Policajný zásah prebiehal v opustenom dome v obci Mojš a podľa našich čitateľov mali zasahovať aj kukláči.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 46-ročného Olega (zo Žiliny, občana Ukrajiny) z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Počas akcie policajti vykonali v okrese Žilina viaceré prehliadky. Pri ich výkone zaistili kryštalickú látku a zariadenie na výrobu drog,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Predbežným skúmaním zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá 25 bežným jednorazovým dávkam drogy. Obvinenému mužovi, ktorý už bol za zločin drogovej trestnej činnosti odsúdený, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina