Doprava v Žiline kolabuje, na väčšine ciest je poľadovica a autá končia v priekopách


Foto: Doprava v Žiline kolabuje, na väčšine ciest je poľadovica a autá končia v priekopách
Galéria: 7 fotiek
Foto: Martina Kmeťová

Aktuálna dopravná situácia v Žiline a okolí je veľmi kritická. Na väčšine ciest sa tvorí silná poľadovica a mnoho áut končí mimo vozoviek, v poli či v priekope. Hasiči zasahujú pri viacerých nehodách.

Dopravné nehody a poľadovica sú na trasách:

  • Žilina - Rajec
  • Žilina - Terchová
  • Žilina - Čadca

V uvedených smeroch sa tvoria aj rozsiahlejšie kolóny, nakoľko vodiči jazdia opatrne a pomaly. Najviac sa šmýka na mostoch. K nehode troch áut došlo na moste v Budatíne a tiež na moste v Považskom Chlmci. Rovnako je tomu aj na diaľnici D1 v smere na Bratislavu, kde cestu zablokovali zrazené autá. K nehode troch vozidiel došlo aj na zjazde z Rondla v smere na Rajec. Cesta je prejazdná v jednom jazdnom smere, riadená hliadkou PZ. 

„V meste Žilina a hlavne na výjazde z mesta Žilina na Čadcu a Bratislavu je nahlásených niekoľko škodových udalostí, žiadame vodičov aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky!!!!  Taktiež aj v okrese Čadca je viacero škodových udalostí a poľadovica,“ informuje operačné stredisko KR PZ v Žiline.


Aktualizácia 9:45 hod.o stanovisko polície

Žiadame upozorniť vodičov, aby zvýšili opatrnosť na cestách v Žilinskom kraji, z dôvodu poľadovice na ceste. V kraji je zaznamenaný zvýšený počet nehôd.

Nehoda, ktorá sa stala na ceste I/18 Strečno-Žilina, v mieste za pltiskom, kde kamión prešiel do protismeru a narazil do vozidla, je to bez zranenia, ale vozidlá blokujú celú cestu v oboch smeroch, t.j. úsek medzi Žilinou a Martinom je momentálne neprejazdný, na mieste sú hliadky PZ.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu