Slovenský Červený kríž dostal 17 nových vozidiel Kia cee’d pre zlepšenie mobility


Foto: Slovenský Červený kríž dostal 17 nových vozidiel Kia cee’d pre zlepšenie mobility Foto: Nadácia Kia Motors Slovakia

Nadácia Kia Motors Slovakia (KMS) darovala zvyšných 17 vozidiel Kia cee’d Sportswagon, čím splnila svoj minuloročný sľub kompletne obnoviť vozový park Slovenského Červeného kríža. Spolu s predošlými dvadsiatimi vozidlami tak budú môcť pracovníci a dobrovoľníci Slovenského Červeného kríža využívať pri zásahoch v teréne 37 nových automobilov.

Venovaním 17 automobilov zavŕšila nadácia projekt s názvom Mobilita v regiónoch. Koncom novembra 2017 sa v Bratislave zrealizovala prvá fáza projektu, kde SČK prijal 20 nových automobilov značky Kia cee’d Sportswagon, ktoré putovali do 20 územných spolkov na Slovensku.

Keďže SČK má celoslovenskú pôsobnosť, Nadácia KMS sa zaviazala, že v roku 2018 venuje zvyšných 17 áut a tým obnoví celý vozový park červenokrižiakov. Súčasťou daru nadácie sú aj sady zimných pneumatík a finančný dar na registráciu všetkých automobilov.  

„Pracovníci a dobrovoľníci SČK môžu vo svojej práci ešte adresnejšie a flexibilnejšie odpovedať na potreby všetkých obyvateľov, ktorí sa ocitli v núdzi. Sme radi, že sme týmto skutkom podporili tak náročnú a nevyhnutnú prácu všetkých členov Slovenského Červeného kríža,“ povedal Dae-Sik Kim, predseda správnej rady Nadácie Kia Motors Slovakia a CEO Kia Motors Slovakia.


„Vďaka vozidlám sa stávame flexibilnejší, môžeme zabezpečovať poskytovanie viacerých služieb súčasne. Zviditeľňujú našu prítomnosť v rôznych kútoch Slovenska. Dnešným dňom má každý spolok SČK nové auto. O takejto mimoriadnej podpore sme doteraz mohli len snívať,“ hovorí Zuzana Rosiarová, generálna sekretárka SČK. 

„Nové služobné auto nám veľmi uľahčilo mobilitu v regióne, kde pôsobíme. Pri organizovaní podujatí, kurzov, poskytovaní materiálnej pomoci, rozvoze potravinových balíkov v 105 obciach sa nám výborne osvedčil batožinový priestor auta. Máme množstvo pozitívnych ohlasov aj od obyvateľov,“ vyjadrila sa Mária Majerčíková, riaditeľka SČK Územného spolku Rimavská Sobota, ktorý pôsobí aj v okrese Revúca.

„Myslím, že kolegovia mi dajú za pravdu – tieto autá nám veľmi uľahčili prácu v teréne. Vieme reagovať na mimoriadne situácie a paralelne zabezpečovať našu činnosť. Úprimne ďakujeme,“ dodala Denisa Kučkovská, riaditeľka popradského územného spolku SČK. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Nadácia Kia Motors Slovakia