AKTUÁLNE: Kandidatúru na primátora Žiliny ohlásil prvý kandidát, je ním nezávislý Peter Fiabáne


Foto: AKTUÁLNE: Kandidatúru na primátora Žiliny ohlásil prvý kandidát, je ním nezávislý Peter Fiabáne

Dnes 20. marca 2018 oznámil svoju kandidatúru na primátora mesta Žilina prvý kandidát, ktorým je Peter Fiabáne. Päťdesiatštyriročný rodený Žilinčan kandidoval prvýkrát do zastupiteľstva mesta Žilina v roku 2002 a v súčasnosti je predsedom Žilinských poslancov – Klubu nezávislých poslancov. Okrem poslaneckej aktivity sa angažuje aj v ďalších oblastiach verejného života v Žiline.

V roku 1997 založil Klub plaveckých športov Nereus Žilina, ktorý spolu s plaveckou školou naučil do dnešného dňa plávať viac ako 15 000 detí aj dospelých. Nereus vychoval aj niekoľko plavcov, ktorí Žilinu reprezentujú vo svete, napríklad v uplynulom ročníku ankety Športovec roka mesta Žilina získal Vladimír Štefánik tretie miesto v kategórii seniorov. Spoluautorom ankety je práve Peter Fiabáne, ktorý stál pri jej zrode spolu s Petrom Zánickým.

Nezávislý kandidát Peter Fiabáne dnes ohlásil v priestoroch Nadácie Polis svoju kandidatúru na post primátora Žiliny

„Žilina, to je pre mňa celoživotný príbeh plný zážitkov, spomienok, úspechov aj pádov. Je to mesto, v ktorom som sa narodil, vyrastal a v ktorom chcem ostať  po zvyšok svojho života. Preto mi veľmi záleží na tom, aby Žilina využívala maximum svojho potenciálu a bola tým najlepším domovom pre svojich obyvateľov,“ uvádza Fiabáne na svojej webovej stránke ku kandidatúre.

Popri oznámení kandidatúry uviedol Fiabáne niekoľko vecí, ktoré by podľa neho mohli v meste fungovať lepšie. Jednou z nich je napríklad verejný poriadok. „Ako občan a ako dlhoročný poslanec vnímam niekoľko zásadných vecí, ktoré toto mesto trápia. Keď sa prejdete po Žiline v tomto ročnom období, asi vidíte, že nie je čisté a nepôsobí upratane.“


Upozornil na dopravnú situácu s tým, že Žilina ako každé veľké slovenské mesto trpí problémom v doprave - zapchaté cesty, nepriepustné križovatky či zlé parkovanie. Dodal, že ide o jednu z najväčších výziev, ktorá Žilinu čaká a ktorú treba riešiť už dnes. Rezervy vidí takisto v oblasti športu, v ktorej pôsobí desaťročia.

„Som športovec a ako aktívny športovec si myslím, že rozumiem športovým témam. Už viac ako 19 rokov organizujem jedno z najväčších medzinárodných podujatí v Žiline - Žilinský triatlon, založil som a vediem plavecký klub, ktorý patrí medzi najväčšie na Slovensku,“ spresnil prvý kandidát na primátora mesta Žilina s tým, že rozumie potrebám ľudí, ktorí cítia, že rozvoj športu a podmienky pre šport - vrcholový aj rekreačný - majú stále svoje rezervy.

Pozrite si celý záznam z ohlásenia kandidatúry Petra Fiabáneho



 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu