Elegancia sa vracia do ulíc: V Žiline otvárajú tradičné pánske holičstvá


Foto: Elegancia sa vracia do ulíc: V Žiline otvárajú tradičné pánske holičstvá
Galéria: 11 fotiek

Kedysi bolo zvykom, že sa do pánskeho holičstva nechodilo iba za úpravou zovňajšku, ale aj za oddychom či diskusiou. Návšteva holičstva sa v časoch pravých džentlmenov niesla v duchu veľmi príjemnej atmosféry a relaxu. Dá sa povedať, že v minulosti bola akýmsi rituálom každého muža. Pánske holičstvá však postupne vymizli a mnohí muži tak stratili možnosť dopriať si chvíľu pre seba.

„Pravého džentlmena sa okrem vlastnej manželky smie dotknúť iba lekár, krajčír a holič,“ hovorilo sa kedysi. Tak to totiž predpisovala tradícia. Holičov, skutočných majstrov svojho remesla, pomaly nahradili ženy. Tradícia, ktorá sa postupne akosi vytratila, dnes zažíva renesanciu. A inak tomu nie je ani v Žiline.

Elegancia sa vracia do ulíc

Holičstvo je dôležitou súčasťou starostlivosti a mužov začalo v posledných rokoch lákať čoraz viac. Vlasy sa už dnes nestrihajú len preto, že cez ne nie je vidieť, ale najmä kvôli tomu, že muži chcú vyzerať dobre a rovnako dobre sa aj cítiť a pôsobiť na okolie. Súvisí s tým aj úspech v biznise či u žien. Holičstvá sa dnes predbiehajú v tom, kto ponúkne kvalitnejšie a tradičnejšie služby a produkty pre pánov.

V Žiline fungujú tri tradičné holičstvá (Marcciani Barbershop, Gent’s Barbershop, Amigo BarberShop), ktoré si zakladajú na vysokej úrovni. Všetky ponúkajú kvalitné služby, netreba však zabúdať na to, že každý holič má iný prístup, štýl aj spôsob svojej práce. Porovnávanie je preto v tomto smere veľmi ťažké. Avšak, individuálny prístup zaručuje, že muži odchádzajú z holičstva vždy spokojní.

Marcciani Barbershop - návšteva holičstva musí byť zážitok

Spomedzi troch tradičných žilinských holičstiev nás najviac oslovilo Marcciani Barbershop, ktoré sídli na Hviezdoslavovej ulici, na rohu pri parku SNP. Jeho hlavným mottom je myšlienka, že „Návšteva holičstva musí byť pre muža zážitok,“. V tomto duchu sa aj nesie celý proces návštevy a využitia služieb. Samozrejmosťou je príjemné prostredie a atmosféra, tú navyše dotvára aj priateľský prístup a vzájomné „tykanie si“ medzi zákazníkom a holičom.

Galéria: 11 fotiek

Marcciani Barbershop je nové barberstvo, ktoré vzniklo v Žiline pred necelým pol rokom. Ak sa pýtate, čo je to barberstvo, tak ide o strihanie mužov podľa tradičných postupov - na správneho džentlmena. Pri návšteve vás privítajú Maťa a Marek. Obaja absolvovali prestížnu Gentleman’s World Academy, vďaka ktorej majú najlepšie trendy účesy a brady pre všetky vekové kategórie doslova v malíčku. Či už ide o klasický, komplikovaný strih, klasické holenie britvou alebo komplexnú starostlivosť o bradu a vlasy, sú to odborníci na svojom mieste, ktorí kladú vysoký dôraz na kvalitu. Nemusíte sa preto báť, že odídete nespokojní. Ak si náhodou nie ste istí, veľmi radi vám poradia.

S rastúcim záujmom o tradičné holičstvo sa však veľmi rýchlo plnia voľné termíny a preto nemôžete vo väčšine prípadov rátať s tzv. strihaním na počkanie. Pred návštevou je potrebné sa objednať, či už telefonicky alebo online. Čakacia doba nebýva dlhá a otvorené je denne od 09:00 do 17:30 hod. Ak potrebujete navštíviť holiča pred špeciálnou príležitosťou, napríklad oslavou či svadbou, je to možné po predošlej dohode a rezervácii dokonca aj v sobotu. 

Galéria: 11 fotiek

Život nie je o oholení a ostrihaní sa doma. Nezabúdajte na tradíciu, ktorá hovorí, že priestor pre oddych, relax a diskusiu ozajstných džentlmenov je práve v holičstve. A možno tam aj zistíte, prečo vaše polovičky trávia toľko času v kaderníctve.

Telefonický kontakt: 0948 765 311
Email: marcciani.barbers@gmail.com

Objednávať sa môžete aj prostredníctvom správ na Facebooku:




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Marcciani Barbers