Žilinské policajtky v rámci prevencie vzdelávajú verejnosť, používajú aj simulátory drog a alkoholu


Foto: Žilinské policajtky v rámci prevencie vzdelávajú verejnosť, používajú aj simulátory drog a alkoholu
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia

Žilinské policajtky sa v posledných týždňoch zameriavajú najmä na prevenciu, v súvislosti s ktorou vykonávajú rôzne prednášky a vzdelávajú verejnosť. Preventívna aktivita bola v uplynulých dňoch zameraná najmä na dospelých návštevníkov lyžiarskeho strediska Vrátna. Policajtky mali k dispozícii tzv. simulátory požitia drog (marihuanové a ostatné drogy), ako aj simulátory opitosti - kedy má človek v krvi 2,5 a 3,5 promile.

„Návštevníci si vyskúšali zmenu videnia spôsobenú požitím návykovej látky a alkoholu a boli im poskytnuté informácie o trestnoprávnej zodpovednosti, napr. jazda autom pod vplyvom návykových látok alebo alkoholu, ublíženie na zdraví, trestný čin na úseku drogovej kriminality a ďalšie,“ informuje polícia.

Vodiči dostali aj letáky týkajúce sa krádeží vlámaním do motorových vozidiel. Deťom boli zasa rozdávané policajné pexesá. Verejnosť reagovala na akciu veľmi pozitívne, mnohí prichádzali z vlastnej iniciatívy k policajtkám a kládli rôzne otázky. Najčastejšie si ľudia chceli vyskúšať chôdzu so simulátormi na očiach.


Prednášalo sa aj študentom, témou bola Kyberšikana

Preventistky KR PZ v Žiline prenášali aj študentom Spojenej školy v Žiline - Bytčici. Hlavnou témou bola Kyberšikana a sexuálne násilie cez internet. Študenti strednej školy sa dozvedeli o nástrahách na internete, o trestnoprávnej zodpovednosti v súvislosti s páchaním trestných činov prostredníctvom sociálnych sietí a elektronických médií, o spôsoboch ochrany a bezpečného správania sa vo virtuálnom svete,“ uvádza polícia v správe.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia