V Terchovej sa konala zážitková BMW GENERATION X TOUR s MD-Bavaria Žilina


Foto: V Terchovej sa konala zážitková BMW GENERATION X TOUR s MD-Bavaria Žilina
Galéria: 20 fotiek
Foto: MD-Bavaria

Vozidlá kategórie SUV aktuálne svojou popularitou doslova valcujú automobilový svet. Avšak postaviť „iba“ vozidlo s vyvýšenou karosériou a vyšším podvozkom často nestačí. Skutočnému SUV by z nášho pohľadu nemal chýbať aj účinný systém pohonu všetkých kolies.

Štvorkolka sa pritom vôbec nemusí využívať prioritne v teréne alebo mimo spevnených ciest. Inteligentný pohon 4x4 vám v mnohých prípadoch dokáže dať väčšiu dávku istoty aj na tradičných asfaltových komunikáciách. 

Toto si veľmi dobre uvedomujú aj v BMW.  Prémiový výrobca z Mníchova je okrem neodmysliteľných „ľadviniek“ preslávený predovšetkým svojim športovo-luxusným modelovým portfóliom. Už 15 rokov je za symbol značky BMW považovaný aj inteligentný pohon oboch náprav s názvom xDrive. Ten podľa slov mnohých zainteresovaných určuje latku, podľa ktorej sú posudzovaný ostatní. A kde pohon všetkých kolies xDrive vynikne najviac? Odpoveď je jasná, jednoznačne vo vozidle kategórie SUV.

BMW ani v tomto smere rozhodne nezaháľa. Momentálne má automobilka v ponuke až 6 modelov s vyššou stavbou karosérie. Pritom len prednedávnom vstúpila na náš trh 3. generácia modelu BMW X3, ktorú v týchto dňoch dopĺňa ďalšia horúca novinka, úplne nové BMW X2.

Galéria: 20 fotiek

Vďaka spolupráci so spoločnosťou MD-Bavaria Žilina, sme už stihli absolvovať krátke zoznámenie s oboma novinkami, v rámci podujatia BMW GENERATION X TOUR, ktoré sa uskutočnilo v idylickom prostredí obce Terchová. Organizátori z BMW si tu pre všetkých zúčastnených pripravili poriadnu porciu zážitkov. V rámci scénickej jazdy v krásnom prostredí sme si mali možnosť na vlastnej koži vyskúšať a pripadne hneď aj porovnať obe spomínané novinky.


Ďalším bodom programu bola tzv. MISSION PARCOUR. V preklade šlo o umelo vytvorenú prekážkovú dráhu, ktorá v praxi dokonale demonštrovala spornosti pohonu všetkých kolies xDrive. Zúčastnení tu mali možnosť pod dozorom skúsených inštruktorov s vozidlami absolvovať bočný náklon, jazdu zručnosti pomedzi kužele ako aj pomerne extrémne prekríženie náprav. Vďaka spomínanému pohonu xDrive pripravený parcour bez problémov prekonali aj menej skúsení vodiči.

Galéria: 20 fotiek

Mnohí pritom neskrývali prekvapenie nad tým čo ich BMW v skutočnosti dokáže. Predsa len, ruku na srdce, v bežnej premávke niečo podobne zažije asi len málokto z nás. O to viac nás hreje pri srdci, že vo vozidlách BMW s pohonom xDrive sa podobných situácii netreba vôbec obávať. Čerešničkou na torte bola v rámci programu nakoniec exkluzívna statická premiéra nového BMW X4. To sa pritom v približne rovnakom čase ukázalo širokej verejnosti v rámci svojej oficiálnej svetovej premiéry na tohtoročnom Ženevskom autosalóne!

Pre úplnosť dodajme že na našich cestách sa prvé kusy nového modelu BMW X4 objavia až o niekoľko mesiacov.   

V rámci našich zážitkov sme úmyselne opomenuli dojmy z jazdy v nových modeloch BMW X2 a BMW X3. O tie sa s vami pokúsime podeliť už v dohľadnom čase v rámci nášho tradičného redakčného testu.

Viac fotografií z akcie nájdete na http://milofabian.zenfolio.com/events/bmw-zilina/2018/generation-x-tour?fpciidx=84




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik