Opilci na cestách Žilinského kraja aj minulý týždeň, rekordom je 2,42 promile dopoludnia po piatku


Foto: Opilci na cestách Žilinského kraja aj minulý týždeň, rekordom je 2,42 promile dopoludnia po piatku Foto: ilustračné

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku. V 10. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji 39 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 15 nafúkalo nad 1 promile, až u 17 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a traja  z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietli podrobiť. Štyria z vodičov podgurážených alkoholom spôsobili dopravné nehody.

Opilci opäť počas víkendu, hrozí im rok väzenia

V nedeľu 11. marca po  polnoci zastavila policajná hliadka v obci Bobrov vodiča vozidla VW Golf. 26 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,07 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,23 promile.


V sobotu 10. marca dopoludnia zastavila policajná hliadka pred obcou Kysucký Lieskovec vozidlo Škoda Octavia. 37 ročný vodič sa na výzvu hliadky podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,16 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,42 promile.

V piatok 9.marca popoludní zastavila policajná hliadka v meste Krásno nad Kysucou vozidlo Suzuki Jimmy. Pri kontrole sa 57 ročný vodič dobrovoľne podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,07 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,23 promile.

Všetci traja vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina