Športovkyňou roka mesta Žilina za rok 2017 sa stala Eva Nováková, tímový titul putuje do MŠK Žilina


Foto: Športovkyňou roka mesta Žilina za rok 2017 sa stala Eva Nováková, tímový titul putuje do MŠK Žilina Foto: Karate Klub AC UNIZA Žilina

Mesto Žilina počas včerajšieho slávnostného večera, ktorý sa konal v Mestskom divadle v Žiline, ocenilo najlepších športovcov, funkcionárov aj tím za rok 2017. V kategórii seniorov si prvenstvo odnáša karatistka Karate Klub AC UNIZA Žilina Eva Nováková, akademická majsterka Slovenska.

V minuloročnej ankete skončila Nováková na 4. mieste, víťazom sa stal Andrej Mozoláni. V kategórii juniorov zvíťazil Matúš Štoček, nádejný talent slovenskej cyklistiky. Stále len osemnásťročný športovec je členom Juniorského olympijského tímu, ktorý zostavuje Slovenský olympijský výbor.


V prípade Matúša Štočeka sa jedná o obhajobu vlaňajšieho prvenstva v kategórii mládežníkov. Rovnako v prípade najlepšieho tímu putuje cena do tej istej organizácie, výber U17 však nahradilo A mužstvo.

V kategórii tímov totiž zvíťazili futbalisti MŠK Žilina, ktorí získali uplynulú sezónu majstrovský titul s poradovým číslom sedem. Šošoni zdolali uplynulú nedeľu rivala z bratislavského Slovanu 2:0 v prvom dueli druhej fázy aktuálneho ročníka Fortuna Ligy.

„Sme veľmi vďační a vážime si toto ocenenie. Je to veľmi dobrá vizitka klubu a zároveň potvrdenie cesty, akou sa v MŠK uberáme,” uviedol pre klubový web kapitán Michal Škvarka, ktorý získal tento rok aj cenu Najlepší hráč Fortuna ligy za rok 2017.


Bližšie informácie a poradie prinesieme neskôr.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu