Poslanci a ľudia zo Štiavnika iniciovali zbierku rodine Jána Kuciaka, zapojiť sa môže každý


Foto: Poslanci a ľudia zo Štiavnika iniciovali zbierku rodine Jána Kuciaka, zapojiť sa môže každý
Galéria: 3 fotky

Obec Štiavnik vyhlásila na základe iniciatívy poslancov OZ , požiadaviek verejnosti, ale hlavne na základe situácie, do ktorej sa dostala rodina Janka Kuciaka, zbierku prostredníctvom portálu ľudiaľuďom.sk, ktorej cieľom je pomôcť rodine a pozostalým po zavraždenom reportérovi.

„Smrťou milovaného syna sa rodina ocitla pred riešením situácie, s ktorou vo svojom živote nerátala. Rodinou otriasla násilná smrť ich syna Janka Kuciaka, ktorý za hľadanie pravdy zaplatil tú najvyššiu daň. Janko žil a vyrastal v skromnej, pobožnej rodine spolu s dvomi súrodencami. Bol vynikajúcím žiakom už od základnej školy, pričom po štúdiu na gymnáziu sa rozhodol študovať na UKF Nitra, kde popri doktorantskom štúdiu pôsobil aj ako externý pedagóg. Jeho život bol skromný, o čom svedčia aj vyjadrenia ľudí z jeho okolia ( kolegov, študentov a známych),“ uvádzajú autori zbierky v popise.

Prispieť v zbierke môže každý - jednorazovým darom aj pravidelným príspevkom. Cieľom je zmierniť nemalé finančné náklady spojené s násilnou smrťou syna Kuciakovcov, peniaze budú využité na úpravu hrobového miesta a doriešenie finančnej záťaže týkajúcej sa rodinného domu v obci Veľká Mača, prípadne iných následkov spôsobených životom po násilnej smrti mladého reportéra.

Celková suma, ktorá je cieľovou pre zbierku, je 10-tisíc eur. Krátko po jej zverejnení sa podarilo vyzbierať už viac ako polovicu, prispieť môžete na https://www.ludialudom.sk/vyzvy/5228. Pripomenieme, že prostredníctvom tohto portálu dostáva darca vždy celú sumu daru! Zbierka bola overená na základe komunikácie so starostom obce Štiavnik.  





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu