Nadácia Kia Motors Slovakia prerozdelí športové granty pre Žilinský kraj vo výške 200 tisíc eur


Foto: Nadácia Kia Motors Slovakia prerozdelí športové granty pre Žilinský kraj vo výške 200 tisíc eur Foto: Nadácia Kia Motors Slovakia

Po tom, ako pred niekoľkými dňami vyhlásilo mesto Žilina otvorenie grantových výziev na podporu aktivít v oblasti športu, vzdelávania, kultúry, ochrany životného prostredia či sociálnej a zdravotnej oblasti, prichádza s tradičným grantovým programom aj automobilový závod Kia Motors Slovakia. Významný zamestnávateľ v regióne podporí projekty až do výšky 2000 eur.

Prostredníctvom svojej nadácie prerozdelí na športové aktivity sumu 200 tisíc eur. Podporené budú projekty zamerané na rozvoj športových aktivít pre deti a mládež v Žilinskom kraji. Cieľom programu je prispieť k rozvoju zdravého životného štýlu,  zlepšovať prístup detí a mládeže k športovým i rekreačným aktivitám, podporovať domáce športové preteky, či turnaje a zlepšovať príležitosti pre mladé talenty.

Podmienkou pre získanie grantu je spolupráca so zamestnancom spoločnosti Kia Motors Slovakia, a to vo forme osobného odporúčania a následneho podieľania sa na realizácii. Pre rok 2018 sa o finančnú podporu môžu uchádzať mimovládne organizácie, školy a obce pôsobiace v Žilinskom kraji.


Tie môžu získané financie použiť na materiálne zabezpečenie športových aktivít, usporiadanie športových turnajov, pretekov a súťaží, zabezpečenie tréningov a sústredení, revitalizáciu ihrísk a hracích plôch.

Oprávnenými nákladmi sú nákup športového vybavenia, materiálu, výstroja a pomôcok, pracovné pomôcky pre dobrovoľníkov, materiálne zabezpečenie športových turnajov, logistické náklady, zabezpečenie infraštruktúry turnajov, ako aj honoráre pre odborný personál.

Uzávierka pre prijímanie projektov je 5. apríla do 24:00 hod. Projekty sa podávajú elektronicky prostredníctvom formulára, ktorý je dostupný na stránke https://nadaciakia.egrant.sk/. Podporené projekty musia byť zrealizované v období od 15. mája do 15. septembra 2018. Projekty môžete konzultovať telefonicky na tel. čísle 0905 739 630 alebo e-mailom na gregorova@changenet.sk.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Nadácia Kia Motors Slovakia