Na úrade ŽSK vyvesili čiernu vlajku, prezident Andrej Kiska už vystúpil s prejavom


Foto: Na úrade ŽSK vyvesili čiernu vlajku, prezident Andrej Kiska už vystúpil s prejavom Foto: TS ŽSK

V sobotu si pri príležitosti rozlúčky so zavraždeným Jánom Kuciakom uctili jeho pamiatku aj predstavitelia a zamestnanci Žilinského samosprávneho kraja, a to vyvesením čiernej zástavy. Investigatívny novinár pochádzal z obce Štiavnik v okrese Bytča, kde včera aj prebehla posledná rozlúčka s ním.

Na rozlúčke boli prítomní jeho kolegovia z redakcie Aktuality.sk, predstavitelia vydavateľstva Ringier Axel Springer, desiatky novinárov a takisto zahraničné spravodajské tímy, ktoré udalosti zo Štiavnika vysielali do sveta.

Na poslednej rozlúčke sa zúčastnila aj predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. „Ako županka jeho rodného kraja som vyzvala aj ostatných predsedov krajov, aby sa pripojili k spomienke naňho a jeho snúbenicu vyvesením čiernej zástavy na jednotlivých úradoch. Obaja si zaslúžia, aby sme si ich navždy pamätali a najmä uctili ich pamiatku,“ uviedla predsedníčka.

Na úrade tak visí, popri slovenskej zástave a zástave Žilinského samosprávneho kraja, aj čierna zástava na znak úcty a pamiatky tragicky zosnulej dvojici mladých ľudí. „Nechcem žiť v krajine, kde sa vraždia nevinní mladí ľudia, len preto, že snívajú o lepšom a krajšom Slovensku. V práci Janka Kuciaka musíme pokračovať všetci, ktorí tiež chceme mať zo Slovenska lepšiu a slušnú krajinu,“ dodala Jurinová.


Na dnešný večer boli vo verejnoprávnej RTVS naplánované príhovory všetkých troch čelných predstaviteľov Slovenskej republiky - prezidenta Andreja Kisku, predsedu NR SR Andreja Danka a predsedu vlády Roberta Fica. Prezident nakoniec vystúpil so správou k aktuálnemu spoločenskému dianiu už dnes o 16:00 hod. Jeho prejav si môžete pozrieť nižšie.

Prezident Andrej Kiska zmenil plán. S prejavom vystupuje práve teraz

Posted by Aktuality.sk on 4. marec 2018

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu