Polícia chytila na cestách Žilinského kraja šoférov s alkoholom a pervitínom v krvi


Foto: Polícia chytila na cestách Žilinského kraja šoférov s alkoholom a pervitínom v krvi Foto: ilustračné

V posledný februárový deň zastavili policajti vo Vrútkach 58-ročného vodiča vozidla Škoda Felícia, ktorý sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,95 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,98 promile. V rovnaký deň, teda 28. februára 2018, vo večerných hodinách spôsobil dopravnú nehodu 38 ročný vodič na rovnakom aute, teda na vozidle Škoda Felícia.

Po dopravnej nehode sa vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,89 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,85 promile. „Obidvaja vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ potvrdila Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ v Žiline.

Mladý muž šoféroval pod vplyvom amfetamínu a metamfetamínu

Obvinenia sa dočkal aj 29 ročný Martinčan, ktorý ešte v novembri 2017 upútal svojim štýlom jazdy policajnú hliadku. Po zastavení a vykonaní dychovej skúšky však nebol zistený alkohol v krvi, policajti preto mužovi odobrali biologický materiál za účelom zistenia návykových látok. Ako sa ukázalo, muž šoféroval pravdepodobne pod vplyvom pervitínu.

„Nakoľko bol výsledok dychovej skúšky negatívny, vyzvali policajti vodiča, aby sa podrobil odberu biologického materiálu za účelom zistenia prítomnosti návykových látok v organizme. Toxikologickým vyšetrením bola potvrdená prítomnosť návykových látok a to amfetamínu a metamfetamínu, ktorých koncentrácia zodpovedá asi 1,1 až 1,7 promile alkoholu v krvi. Aj tomuto obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok,“ doplnila Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina