Energetici zrušili niektoré plánované odstávky, kvôli mrazom neprerušia domácnostiam vykurovanie


Foto: Energetici zrušili niektoré plánované odstávky, kvôli mrazom neprerušia domácnostiam vykurovanie Foto: ilustračné - pixabay.com

Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) zrušila niektoré odstávky elektriny, ktoré pôvodne naplánovala na najbližšie dni. Dôvodovom sú silné mrazy na území stredného Slovenska. Energetici sa takýmto spôsobom snažia vyjsť v ústrety najmä odberateľom s elektrickým vykurovaním.

„Prerušili sme všetky stavebné práce súvisiace s rekonštrukciami a budovaním nových elektrických vedení a zariadení. V týchto dňoch sú teploty aj počas dňa výrazne pod nulou. Preto sme sa rozhodli v rámci možností neprerušovať dodávku elektriny, aby sme našim zákazníkom umožnili kúriť a prečkať najbližšie dni vo svojich domácnostiach v čo najväčšom pohodlí,“ vysvetlil Josef Nováček, riaditeľ divízie Energetické aktíva v SSE-D.

Energetici počkajú na oteplenie

S obnovením stavebných a rekonštrukčných prác budú energetici čakať do chvíle, kedy sa oteplí. Podľa predpovede počasia by to mohlo byť už počas budúceho týždňa.

„Našou hlavnou úlohou je poskytovať obyvateľom komfort v podobe elektriny. Teraz ju nevyhnutne potrebujú, preto sme urobili niektoré opatrenia, hoci to pre našu spoločnosť bude znamenať viacero komplikácií,“ dodal Nováček, ktorý pritom narážal na náročné plánovanie prác, s tým súvisiacich odstávok elektriny, koordináciu dodávateľov či montážnych skupín.

Prijaté opatrenia však neznamenajú, že na strednom Slovensku nebudú žiadne odstávky elektriny. V niektorých prípadoch budú nevyhnutné, najmä pri údržbe a odstraňovaní závad. Takisto nie je možné eliminovať výpadky prúdu pri nepredvídateľných poruchách. Energetici zo SSE-D však urobia všetko preto, aby v každom prípade obnovili dodávku elektriny čo najskôr.


SSE-D zmenila firemnú identitu

Spoločnosť Stredoslovenská energetika – Distribúcia zabezpečuje distribúciu elektriny na území Banskobystrického, Žilinského a časti Trenčianskeho kraja. Prevádzkuje takmer 35-tisíc kilometrov elektrického vedenia, ktoré napája zhruba 740-tisíc domácností a firiem.

Od 1. marca začne spoločnosť vystupovať pod novým obchodným názvom Stredoslovenská distribučná, pričom sa zmení aj logo firmy a jej internetová adresa. Aktivít spoločnosti, jej záväzkov a uzatvorených zmlúv sa zmeny nijako nedotknú. Svoje služby bude poskytovať ja naďalej v štandardnom režime.  


Zmena loga a názvu spoločnosti SSE-D, ktorá sa stáva Stredoslovenskou distribučnou



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu