Poslanci mimoriadne zasadnú v pondelok 26. februára, dôvodom je bytový dom na Dlabačovej


Foto: Poslanci mimoriadne zasadnú v pondelok 26. februára, dôvodom je bytový dom na Dlabačovej

Primátor mesta Žilina Igor Choma zvolal na najbližší pondelok, 26. februára 2018, mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktoré začne o 14:00 hod. na Radnici mesta Žilina. Mimoriadne stretnutie poslancov nadväzuje na schválené uznesenie č.31/2018 z prvého tohtoročného zasadnutia, v ktorom poslanci odsúhlasili predloženie žiadostí Ministerstvu dopravy a výstavby Slovenskej republiky a Štátnemu fondu rozvoja bývania (ŠFRB).

Jediným bodom programu je zatiaľ návrh na schválenie podania žiadostí na dotáciu a úver pre nadobudnutie 40 bytových jednotiek v polyfunkčnom dome na ul. Daniela Dlabača a súvisiacej technickej vybavenosti. Spolu plánuje mesto minúť na polyfunkčný dom viac ako 2,1 milióna eur.

Galéria: 9 fotiek

Nájomné byty má postaviť víťaz verejného obstarávania, ktorým je spoločnosť DAG SLOVAKIA, a.s. Mesto plánuje financovať kúpu z 60% úverom zo Štátneho fondu rozvoja bývania, ďalších 40% obstarávacej ceny by mala pokryť dotácia od ministerstva. Sumu 1 121 400 eur s jednopercentnou úrokovou mierou si plánuje mesto Žilina požičať na 30 rokov.


Výmenou za úver sa mesto zaviaže, okrem iného, aj k tomu dodržiavať nájomný charakter 40 nájomných bytov po celú dobu splatnosti úveru zo ŠFRB a zriadiť záložné právo v prospech ŠFRB na byty aj s pozemkom pod nimi. Mesačná splátka úveru by mala podľa kalkulácií predstavovať sumu 4 504,68 €.

Súhrnný prehľad predpokladaných zdrojov financovania:
dotácia z MDaV celkom: 769 200,00 €
úver zo ŠFRB celkom: 1 316 620,00 €
vlastné zdroje celkom: 34 580,00 €



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu