Študuj a zarábaj už počas štúdia na strednej škole – duálne vzdelávanie v Schaeffler Kysuce


Foto: Študuj a zarábaj už počas štúdia na strednej škole – duálne vzdelávanie v Schaeffler Kysuce Foto: Schaeffler Kysuce

Medzinárodný koncern Schaeffler má vo svete viac ako 170 zastúpení v 50 krajinách, na Slovensku aktuálne zamestnáva viac ako 10 tisíc zamestnancov v dvoch závodoch – v Skalici a v Kysuckom Novom Meste. Závod Schaeffler Kysuce, spol. s r. o. je lídrom v oblasti vývoja a výroby ložiskových systémov a aktuálne zamestnáva viac ako 5 tisíc zamestnancov.

Duálne vzdelávanie pokladáme za nosnú tému pre zvýšenie atraktivity odborného vzdelávania a uplatnenia absolventov po ukončení štúdia, už dnes je základným predpokladom prípravy úspešného budúceho zamestnanca.

Jeho súčasťou sme od roku 2015, už počas štúdia vytvárame partnerský vzťah medzi firmou a žiakom. Naše vzdelávanie je postavené na skúsenostiach vyspelých krajín. Spolupracujeme s dvoma strednými odbornými školami : Strednou odbornou školou strojníckou v Kysuckom Novom Meste a Strednou odbornou školou technickou v Čadci. V súčasnosti vzdelávame 119 žiakov, pričom do budúcna plánujeme postupne prijať  ďalších 100 nových žiakov.

V septembri 2017 sme slávnostne otvorili nové priestory nášho Školiaceho centra, v ktorom žiaci vykonávajú odborný výcvik v 1. a 2.ročníku. Od 3.ročníka sa vzdelávajú priamo vo výrobnom procese pod vedením našich skúsených špecialistov.


Svojich budúcich kolegov účinne a efektívne vzdelávame v perspektívnom študijnom odbore Mechanik nastavovač, kde si žiaci osvoja strojové obrábanie konvenčných technológií a CNC obrábania.

Systém duálneho vzdelávania je krok k úspechu a moderný spôsob prípravy na povolanie priamo na pôde zamestnávateľa – Schaeffler Kysuce spol. s r. o.

Okrem kvalifikovaného štúdia ponúkame žiakom množstvo zaujímavých benefitov:
    podnikové štipendium a odmenu za produktívnu prácu
✓    50% štúdia v novovybudovanom školiacom centre a moderných výrobných pracovísk v spol. Schaeffler s podporou najnovších technológií, zariadení, materiálov a odborníkov z praxe
    kompletné potrebné vybavenie pre prax zdarma
    kurzy anglického alebo nemeckého jazyky
    digitálne vzdelávanie
    príspevok na stravu
    príspevok na internát
✓    komplexná zdravotná prehliadka každý rok
    šport, súťaže a výlety
✓    garancia pracovného miesta po úspešnom ukončení štúdia

Pridajte sa do nášho tímu už počas štúdia na SOŠ.
Pre bližšie informácie kontaktujte :
spol. Schaeffler Kysuce, spol. s r.o. ,
Školiace centrum +421(41)4206166.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Schaeffler Kysuce