Žilinskí policajti zadržali muža, ktorý mal vydierať holandskú spoločnosť a žiadať platbu bitcoinom


Foto: Žilinskí policajti zadržali muža, ktorý mal vydierať holandskú spoločnosť a žiadať platbu bitcoinom
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Žilina

Žilinskí policajti v spolupráci s holandskou políciou zadržali muža podozrivého z vydierania, ktorého sa mal dopustiť v Holandsku spolu s ďalším mužom. Obvinení sa mali vyhrážať tamojšej spoločnosti tým, že na internet zverejnia citlivé informácie. Na základe operatívnej spolupráce preto 32 ročného Dolnokubínčana polícia zadržala.

„V utorok 20. februára v popoludňajších hodinách vykonali policajti z Krajského riaditeľstva PZ v Žiline v spolupráci s holandskou políciou na základe na základe európskeho príkazu a európskeho zatýkacieho rozkazu domovú prehliadku a zadržanie 32 ročného muža z okresu Dolný Kubín, ktorý je podozrivý z trestného činu vydierania,“ potvrdila krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Galéria: 3 fotky

Muži mali za nezverejnenie informácií žiadať odmenu, ktorú si chceli nechať vyplatiť v bitcoinoch. Ide o v súčasnosti najpopulárnejšiu kryptomenu, v ktorej sa prevody za určitých okolností nedajú spätne vystopovať. Holandská polícia už začala voči mužom trestné konanie.

„Podozrivý muž mal s ďalším podozrivým mužom žijúcim v Holandsku vydierať holandskú spoločnosť tým, že zverejní jej dôverné informácie na sociálnych sieťach. Za nezverejnenie takýchto informácií požadoval vyplatenie odmeny v bitcoinoch. Trestné konanie voči obidvom mužom vykonáva polícia v Holandsku,“ dodala policajná hovorkyňa.

V nasledujúcich dňoch by sa malo rozhodnúť, či bude muž vydaný do Holandska pre trestné stíhanie. Výška sumy ani počet bitcoinov, ktorú muži po spoločnosti požadovali, nie sú známe.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina