Problém s parkovaním riešia aj v Terchovej, autá blokujú cesty a chodníky


Foto: Problém s parkovaním riešia aj v Terchovej, autá blokujú cesty a chodníky

Problém s parkovaním netrápi len obyvateľov Žiliny, ale najnovšie aj Terchovej. Poslanec miestneho obecného zastupiteľstva Marek Cabadaj na to upozornil na sociálnej sieti. 

Obyvatelia ulíc Vrátňanská cesta a ulica A. F. Kollára si zvykli odstavovať svoje autá priamo na hlavnej ceste. Parkovisko si ľudia urobili aj v tých častiach obce, kde sa nachádzajú chodníky, čím obmedzujú chodcov a nútia tak napríklad matky s kočíkmi vstupovať na cestu. Jeden z poslancov sa preto rozhodol situáciu riešiť a to osadením zákazových značiek.

„Milí spoluobčania z Terchovej. Týmto vás vyzývam a zároveň prosím, aby ste už konečné prestali parkovať svoje auta na uliciach Vrátňanská cesta a ulica A. F. Kollára. Je to štátna cesta a nie parkovisko. Obmedzujete a ohrozujete cestnú premávku. Každý z vás ma svoj dvor kde môžte parkovať,“ píše poslanec na Facebooku.

Ako ďalej uvádza, nechce obyvateľov šikanovať, ale ak príslušné orgány vyhovejú jeho žiadosti, bude každý deň kontrolovať ulice, na ktorých problém pretrváva. Následne budú priestupky riešiť v blokovom konaní policajti. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu