Tretia generácia modelu Kia Ceed bola oficiálne predstavená, vyrábať sa bude v Žiline


Foto: Tretia generácia modelu Kia Ceed bola oficiálne predstavená, vyrábať sa bude v Žiline
Galéria: 4 fotky
Foto: Kia

Odhalenie nového modelu prebehlo na špeciálnom podujatí v Nemeckom Mníchove. Oficiálna premiéra sa však bude konať až na blížiacom sa Ženevskom autosalóne. 

História modelu Kia Ceed je od začiatku úzko spätá so Žilinským výrobným závodom Kia Motors Slovakia. Z tunajšej výrobnej linky bude samozrejme zbiehať aj najnovšia tretia generácia. Prvotnú zmenu je bádať už pri inovovanom názve modelu.  Nejde o žiadny preklep, s pôvodného názvu cee´d skutočne vypadol apostrof, čím sa identifikácia modelu určite zjednodušila.

Novinka bude aj naďalej k dispozícii ako klasický 5-dverový hatchback.  Neskôr ponuku rozšíri taktiež praktické kombi. S 3-dverovým variantom sa už ďalej nepočíta. Kia namiesto neho pracuje na novom karosárskom variante. Určitú predstavu o ňom si je možné urobiť aj na základe minuloročného konceptu Pro Ceed.  Okrem tejto verzie sa v kuloároch nahlas šepká aj o novom crossoveri odvodením práve z tohto modelu.


Z hľadiska dizajnu sa novinka radí k najatraktívnejším zástupcom svojho segmentu. Veľmi zaujímavé je napríklad zapracovanie tradičného Kia svetelného podpisu so „štyrmi kockami ľadu“ - ice cube do grafiky hlavných svetlometov.

Pod kapotou nového modelu sa objavia taktiež nové motorizácie. Zaujímavú benzínovú alternatívu predstavuje prepĺňaný 4-valec 1,4 T-GDi s výkonom 140 koní. Novinkou je tiež nový turbodiesiel 1,6 CRDi v dvoch výkonových verziách. 

Viac informácii prinesieme už čoskoro v rámci osobného zoznámenia sa s novým modelom.  Predaj na Slovenskom trhu oficiálne začne v druhej polovici tohto roka. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik