Mestská polícia Žilina oslávila vo štvrtok svoje 27. výročie


Foto: Mestská polícia Žilina oslávila vo štvrtok svoje 27. výročie

Mestská polícia v Žiline funguje už neuveriteľných 27 rokov. Jej zriadenie schválilo na zasadnutí dňa 15.2.1991 Mestské zastupiteľstvo. Ako uvádza zápis zo zasadnutia, zriadenie poriadkového útvaru mesta s počtom 30 pracovníkov má riadiť veliteľ zodpovedajúci za jej činnosť priamo primátorovi mesta. Za veliteľa bol v tom čase zvolený Gustáv Varnai.

„Metská polícia bude pri plnení úloh spolupracovať s okresným policajným zborom, s orgánmi životného prostredia, kontrolovať poriadkové opatrenia v reštauračných zariadeniach i na verejných priestranstvách, kontrolovať oprávnenosť predaja a tiež bude kontrolovať stav, údržbu, čistenie chodníkov a vozoviek. Policajti dostanú dobrú výstroj, výzbroj a elegantné uniformy,“ uvádza zápis z roku 1991.

Od založenia mestskej polície uplynulo už presne 27 rokov. Jej bránami prešlo za ten čas veľa mužov aj žien. Niektorí zotrvali, iní si vybrali vlastnú cestu. „Každému, kto si vyskúšal policajnú činnosť v teréne, na ulici a zanechal po sebe dobrú prácu patrí poďakovanie. Aj kolegom, ktorí už nie sú medzi nami,“ uvádzajú k výročiu mestskí policajti na Facebooku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu