Cestu medzi Rosinou a Bytčicou pravdepodobne zrušia, bude ju totiž križovať diaľničný privádzač


Foto: Cestu medzi Rosinou a Bytčicou pravdepodobne zrušia, bude ju totiž križovať diaľničný privádzač
Galéria: 3 fotky

Stará prepojovacia cesta medzi obcou Rosina a mestskou časťou Bytčica sa v posledných rokoch stáva čoraz frekventovanejšou. Využívajú ju nielen osobné ale aj nákladné autá. Cesta, ktorá je už na niektorých miestach poškodená, nemá majiteľa a tým pádom ju ani nie je možné opravovať. Výtlky na nej provizórne opravujú neznámi ľudia, pravdepodobne tí, ktorí ju využívajú.

Obyvatelia Bytčice by však uvítali, keby sa toto prepojenie prestalo využívať. Celá premávka im totiž vedie cez bočné ulice a ničí im nie len vozovky, ale spôsobuje predovšetkým ruch. Denne im popred domy prejdú stovky osobných áut, autobusy a nákladné autá. 

V posledných týždňoch koluje medzi ľuďmi informácia, ktorá mnohých teší a iných zasa naopak hnevá. Cesta by mala podľa všetkého zaniknúť. Stať by sa tak malo v súvislosti so stavbou diaľničného privádzača D1, ktorý povedie od obce Lietavská Lúčka až na Rajeckú cestu. Táto stavba bude priamo križovať starú spojovaciu cestu medzi Rosinou a Bytčicou.


O zrušení cesty sa bude hovoriť aj na najbližšom verejnom stretnutí, ktoré sa uskutoční v obci Rosina a to vo štvrtok 15. februára 2018 o 17:00 hod. v kultúrnom dome. Osud tohto cestného spojenia je zatiaľ neistý, všetko nasvedčuje tomu, že by malo zaniknúť. 

So žiadosťou o presnejšie informácie sme sa však obrátili aj na zhotoviteľa stavby privádzača, ktorým je Národná diaľničná spoločnosť. Po získaní bližších informácií prinesieme ďalší článok.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu