Mestskí policajti apelujú na vodičov: Nejazdite po trávnatých plochách, pokuta je 50 eur


Foto: Mestskí policajti apelujú na vodičov: Nejazdite po trávnatých plochách, pokuta je 50 eur
Galéria: 3 fotky
Foto: Mestská polícia Žilina

Mestská polícia dnes zverejnila na svojej Facebook stránke upozornenie, v ktorom apeluje na vodičov motorových vozidiel, aby neporušovali zákon o cestnej premávke a Všeobecné záväzné nariadenie Mesta Žilina. Ide o rastúci počet prípadov, kedy autá jazdia po trávnatých plochách a tiež na nich parkujú.

Policajti preto žiadajú vodičov, aby neporušovali VZN č. 8/2010 o správe, tvorbe, údržbe a ochrane zelene na území mesta Žilina.

Podľa zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke § 25 ods. 1, pís. s) vodič nesmie zastaviť a stáť na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou.

Žiaľ, mnohí tento zákon nerešpektujú a porušujú aj uvedené VZN. Nielen že tým ničia verejnú zeleň a znečisťujú chodníky a cesty, ale vystavujú sa tiež riziku, že môžu dostať pokutu vo výške až 50 eur.

Mestskej polícii pritom stačí aj videozáznam či fotografia. Už v minulosti bolo viacero vodičov riešených za priestupky práve vďaka pohotovým občanom, ktorí vyhotovili obrazové snímky a zaslali ich ako podnet.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu